Obavijesti

Sport

Komentari 102

Brončana Ana: Osobni rekord donio Hrvatskoj novu medalju!

Brončana Ana: Osobni rekord donio Hrvatskoj novu medalju!
2

Hrvatska atletičarka Ana Šimić iznenadila je konkurenciju u natjecanju ženskog skoka u vis na EP-u u Zürichu i osvojila brončanu medalju skokom od 199 cm...

VIDEO

Hrvatska ima drugu medalju na Europskom atletskom prvenstvu u Zürichu! Osim briljantne Sandre Perković, u Lijepu našu s odličjem oko vrata dolazi i Ana Šimić, i to broncom u skoku u vis.

Iako nije bila u prvom planu konkurentica za medalje na Letzigrundu, 24-godišnjakinja rodom iz Gradačca u BiH najboljim skokom u karijeri od 199 centimetara osvojila je prvu medalju na velikim natjecanjima.

- Bilo je izrazito naporno, ovo je fantastičan rezultat koji smo ostvarili nakon velike borbe. U kvalifikacijama smo imali isto težak dan, moglo se dogoditi da ne uđemo, a osvojili smo veliku medalju - rekao je za HRT Anin trener Eduard Josipović.

Ključnu su za Anu bili skokovi bez pogreške na 185, 190 i 194 centimetra, a nakon jednog rušenja na 197, Šimić je visinu od 199 centimetara preskočila iz prve i tako privremeno zasjela i na drugo mjesto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon nje uspješnim skokom preskočila ju je Španjolka Ruth Beitia koja je potom srušila i vodeću Ruskinju Mariju Kučinu skokom iz prve na 201 centimetar.

Na visini od 201 Ana je blizu bila u drugom pokušaju, a kod trećeg nije niti skočila, nego se dvaput bezuspješno pokušala približiti letvici. Za dramatičan rasplet pobrinula se Poljakinja Justyna Kasprzycka koja je pri trećem pokušaju na 201 bila milimetrima blizu medalje.

- Nadamo se da ćemo dalje napredovati, još je puno toga pred nama. Kad bi se još samo u Zagrebu otvorila neka dvorana gdje bismo mogli trenirati, bilo bi prekrasno - dodao je Josipović.

Zlatna Sandra i brončana Ana u zagrebačku zračnu luku slijeću u ponedjeljak u 21:15.

EP u atletici, skok u vis (Ž)

  1. Ruth Beitia (Španjolska) 201 cm
  2. Marija Kučina (Rusija) 199 cm
  3. Ana Šimić (Hrvatska) 199 cm
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu