Obavijesti

Sport

Komentari 32

Ana treća u Europi: Sad imam medalju, a nemam gdje trenirati

Ana treća u Europi: Sad imam medalju, a nemam gdje trenirati
5

Zimi treniramo i na pet stupnjeva, a natjecanja smo birali po tome možemo li do njega doći autom. Pa nam se auto pokvari, kaže Edvard Josipović, trener Ane Šimić

VIDEO

Znam da Ana Šimić trenira u jako teškim uvjetima i zato me raduje njen uspjeh, koji će joj sigurno dati dodatnu motivaciju, ali nadam se i potaknuti stvaranje boljih okolnosti za treniranje, čestitala je kolegici Blanka Vlašić.

To je još jedna priča o teškim počecima hrvatskih sportaša, potom o uspjehu koji je suprotan uvjetima u kojima rade.

- Uh, ne želim se svega ni prisjetiti. Grozno je kad kao trener moraš ‘kemijati’ i osigurati što bolje uvjete, a da te probleme Ana što manje osjeti - rekao je trener visašice Edvard Josipović.

Treća skakačica Europe trenira na Sveticama, okružena rekreativcima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nemamo svoj mir, no najgore je zimi. Hladnoća nas ubija. Nije nam puno bolje ni u Boćarskom domu. Zaletište je uništeno, a ni tamo grijanje nije osobito od pomoći. Ako je vani temperatura ispod nule, u dvorani je možda pet stupnjeva - rekao je Josipović.

Ponekad odu u Rijeku na treninge, ali ni to nije rješenje.

- Odemo tamo na pet dana i vratimo se. I što onda, kad u Zagrebu nemamo uvjeta? Da se tamo preselimo, pa ‘izgorjeli’ bismo ondje sami.

Josipović kaže da bi im bilo i teže bez pomoći Olimpijskog odbora i atletskog saveza.

- Prije smo birali natjecanja samo u blizini, primjerice u Italiji, Austriji, Češkoj... U onim zemljama u koje smo mogli ići automobilom. I onda se auto pokvari, pa ga na cesti popravaljaš i ideš dalje... Nadam se da će se sad stvari promijeniti - rekao je Josipović i dodao:

- Ma samo da imamo gdje trenirati. Pa u Zagrebu ima dosta napuštenih skladišta. U njemu nam treba samo zaletište i grijanje, nama je to dosta.

Zbog svega što su prošli oči su u Zürichu u nedjelju i bile suzne. Prošlo je Ani i treneru kroz glavu što su sve napravili za ovu brončanu medalju.

- Uh, golemo pražnjenje. A cilj nam je bio ući u finale. Još nismo svjesni rezultata, nismo stigli ni proslaviti. Ja sam popio pivo, a Ana ni ne pije. Ostali smo kratko u hotelu i otišli na spavanje. Nismo bili ni na završnoj večeri - prepričao je Edvard Josipović.

Ana se jučer samo odmarala.

- Svu sam snagu uložila u kvalifikacije. U finale sam ušla bez opterećenja. Nisam ni sanjala da će ovako završiti - opisala je Ana Šimić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu