Obavijesti

Sport

Komentari 0

Bacačke nade: 'Voljeli smo Trendžu poput vlastitog oca'

Bacačke nade: 'Voljeli smo Trendžu poput vlastitog oca'
3

Kad god odem na grob Ivana Ivančića zaplačem. Ne sramim se toga jer sam ga volio i odgojio me kao osobu, prisjetio se naš bacač diska Martin Marković

VIDEO

Nakon što je Ivan Ivančić, najveći trener u povijesti hrvatske atletike, napustio ovaj svijet, iza sebe je ostavio dva mlada svjetska prvaka u bacanju diska i kladiva - Martina Markovića i Matiju Gregurića. Odgoj, treninge i želju za uspjehom mladog dvojca preuzeo je trener AK Dinamo Zrinjevac Ante Pavković.

Trener Pavković atletičare trenira od 2003. godine, a Markovića je trenirao još kao kadeta. Budući da se posvetio treninzima osoba s invaliditetom, 2012. godine prepustio je svjetskog prvaka Ivanu Ivančiću Ivanči. 
Popularni Trendžo prihvatio je Martina i posvetio mu svoj život.

- Ivan Ivančić je čovjek s kojim ne možeš samo trenirati. Zvao me po cijele dane, brinuo se o meni... Odgajao nas je da ne budemo arogantni ljudi nego da budemo sportaši u pravom smislu - rekao je svjetski juniorski prvak i hrvatski juniorski rekorder u bacanju diska Martin Marković.

Sanjin Strukić/PIXSELL

Ivanči je atletika bila sve u životu i znao je koliko tko može pokazati.

- Kad sam Martina prepustio Ivanči, dao sam odgovornog i perspektivnog sportaša. Nakon skoro dvije godine vratio mi se sasvim drugi čovjek, kojeg nisam poznavao. Pun ambicija, počeo je govoriti o velikim rezultatima - kaže Pavković, kojem je najveći problem bio vratiti Martina i Matiju u realne sportske okvire.

- Više to nisu napreci kao kod juniora. Sad se moraju stabilizirati pa napraviti skok i tako opet - zaključio je Ante, koji uz Martina trenira Matiju Gregurića, svjetskog mlađejuniorskog prvaka u bacanju kladiva.

Sanjin Strukić/PIXSELL

- Trendžo mi je bio prvi trener. Odmah je prepoznao moj talent za bacanje kladiva. Brinuo se za mene, stalno ispitivao kako se osjećam. Bio mi je poput oca - ispričao nam je Matija te dodao da je Ivančić bio vrlo strog, ali pravedan i duhovit:

- Jednom se moj nećak fotografirao s njim. Ivanča je rekao da je mali buduća nada kladiva i da će biti bolji od mene - nasmijao se Gregurić.

Seniorsko kladivo teži 7,26 kg, a disk 2 kg. Marković je seniorski disk bacio 62,43 m - Harradine je u finale SP-a u Pekingu ušao sa 62,48 m.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka