Obavijesti

Sport

Komentari 4

Blanka skače u Splitu: Ovdje joj je teško zbog tog pritiska

Blanka skače u Splitu: Ovdje joj je teško zbog tog pritiska
4

Blanka je fizički na svojim vrhuncima. Lijeva, odrazna noga je dobro, ali je malo muči desna noga, i to samo nakon skakanja, rekao je otac i trener naše visašice

VIDEO

Blanka se vratila, vratio se i skakački miting u Split. Prvi put nakon 2011. i šesti put u gradu pod Marjanom, okupit će se najbolje visašice svijeta, koje će u prvom nastupu u 2016. pokušati preskočiti norme za SP u Portlandu i OI u Rio de Janeiru. 

- Od 2007. do 2011. gledali smo u Splitu  vrhunske mitinge, na kojima je u glavnoj ulozi bila naša Blanka. Nadamo se kako ćemo i ove godine imati odličan miting, na kome sada imamo dvije naše cure, sada je tu i Ana Šimić, koja pokušava napraviti iskorak i preskočiti dva metra - kazao je predsjednik Saveza Ivica Veštić i dodao:  

- Želimo na Gripe dovesti desetak vrhunskih visašica, otegotna okolnost je što neće biti Ruskinja zbog suspenzije IAF-a, ali, neće ih imati ni drugi mitinzi. Sve ostale cure će dobiti poziv za nastup, jer želimo na najbolji mogući način otvoriti sezonu. 

Ono što svih naravno najviše zanima je u kakvom je stanju Blanka, i koliko će naša najbolja visašica biti spremna za miting i za sezonu. 

 - Prvi skakački miting održan je na Gripama, bili smo u međuvremenu i na Rivi, i u Spaladium areni, i sada se opet vraćamo na početak, na Gripe, baš kao što je i Blanka na novom početku. Iako se natjecala na najvećim svjetskim mitinzima, prvenstvima, Olimpijadi, za Blanku je nastup u Splitu 30% teži nego na bilo kojem drugom natjecanju. Sretna je što će nastupiti, ali i veliki je na njoj pritisak i iščekivanje nastupa pred svojom publikom - kazao je Joško Vlašić i nastavio: 

- Svaki dan započinjemo pitanjem o Blankinom zdravlju, i mogu vam kazati kako je Blanka fizički na svojim vrhuncima. Lijeva, odrazna noga je dobro, ali je malo muči desna noga, i to samo nakon skakanja. Prilagođavamo se uvjetima, nećemo je opterećivati skokovima do mitinga, i svi smo nestrpljivi da vidimo kako će to sve skupa izgledati. 

Cilj je naravno Rio, ali i SP, koji se u ožujku održava u Portlandu. 

 - Držimo ključeve Blankinih sposobnosti u svojim rukama. Iako imamo malih nepoznanica, znamo kako je dovesti u situaciju da osvoji zlato. Miting na Gripama i SP u Portlandu će nam pokazati kako ćemo pristupiti pripremama. Puno je pitanja, poput toga hoćemo li ili ne na EP, hoćemo li skakati na treninzima, uzeti nove sprinterice, uloške koji anuliraju stres na tetivu, otići na još neke medicinske pretrage... Želimo Blanku vidjeti u Riu, pa makar SP u Portlandu bilo njeno zadnje natjecanje prije toga. 

Natjecanje će biti zanimljivo i zbog normi za SP i OI. 

 - Blanka ima već 15-16 godina treninga i iskustva, jako puno natjecanja i skokova preko 2 metra je za njom, i ja vjerujem da ona može uz pomoć publike napraviti pristojan rezultat u Splitu. Organizator će postaviti letvicu na 194 cm., nakon toga i na 197, što su norme za SP  i OI, tako da će sve natjecateljice imati dobar motiv za nastup - otkrio je Blankin trener Bojan Marinović. 

Glavni pokrovitelj natjecanja je slovenska tvrtka Mass, koju vode bivši atletičari Sašo Apostolovski i Borut Bilač. 

 - Drago mi je da sam opet u Splitu, tu me vežu lijepe uspomene jer sam na EP u Splitu 1990. osvojio brončanu medalju. Na otvaranju našeg prvog dućana Blanka je bila poseban gost, i sada smo i mi uz nju kad njoj treba pomoć. Volio bih da ova suradnja potraje, da Blanka bude zdrava i da bude još puno ovakvih mitinga, jer želimo približiti atletiku ljudima - kazao je Borut Bilač. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica