Obavijesti

Sport

Komentari 7

Bubka u Splitu: "Može pomoći sa sredstvima za novi stadion"

Bubka u Splitu: "Može pomoći sa sredstvima za novi stadion"
5

Nekadašnji svjetski rekorder u skoku s motkom i šesterostruki svjetski prvak u utorak je došao u Split i iz prve ruke se upoznao s projektom "Ruže Hrvatske"

VIDEO

Na poziv novog predsjednika Hrvatskog atletskog saveza Ivana Veštića, u Splitu je u utorak boravio jedan od najvećih sportaša u povijesti kraljice sportova atletike Sergej Bubka, koji je u grad pod Marjanom stigao kako bi se upoznao s projektom izgradnje nogometno/atletskog stadiona "Ruža Hrvatska".

Bubka je u Split stigao kao potpredsjednik Svjetske atletske federacije, a u Banovini ga je primio gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, te njegov savjetnik za sport Ozren Bužančić

Bubka je bio nazočan na prvoj svečanoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog atletskog saveza, na kome je predsjednik HAS-a Ivan Veštić predstavio projekt novog stadiona "Ruža Hrvatska", koji bi se uskoro trebao izgraditi u Parku mladeži, kao "IAAF akreditirani sportski centar".

- Novi stadion će se graditi u suradnji grada i privatnih partnera braće Žužul iz RNK Splita, a koristit će ga nogometaši i atletičari - otkrio je Baldasar, dok je Veštić pojasnio kako je Bubku pozvao kako bi otvorio mogućnost povlačenja sredstava iz međunarodnih fondova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tražimo pomoć pri dobivanju financijskih sredstava iz fondova IAAF-a, a Bubka nam može pomoći i davanjem referenci, koje su nam potrebne za ishodovanje novčanih sredstava od drugih institucija. Jedan od projekata koji planiramo provesti je i izgradnja nove atletske staze u Vukovaru - otkrio je Veštić.

Sergej Bubka čestitao je novom vodstvu hrvatske atletike, ali i braći Žužul.

- Čestitam gospodinu Veštiću i novoizabranim članovima IO na novim funkcijama. Za razvoj atletike potrebna je suradnja, stoga ćemo na ovu temu nastaviti razgovore. Saznao sam puno o projektu, mogu čestitati gradu i vlasnicima kluba koji su spremni napraviti jedan takav iskorak za splitski sport. Infrastruktura je temelj svih sportskih uspjeha, nadam se kako će se ovaj projekt realizirati, te kako će atletičari i nogometaši imati još bolju zajedničku budućnost.

Bubka, koji bi se sutra trebao sastati s predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u popodnevnim je satima posjetio i stadion u Parku mladeži, na kome su ga dočekali Slaven i Jozo Žužul, koji su ga darivali prigodnim poklonima i klupskim suvenirima.

- Vaši sportski podvizi su već dugo nedostižni, izazivaju divljenje kod svih sportaša i sportskih djelatnika. Drago nam je što ste nas posjetili, te se na licu mjesta uvjerili kako skupa egzistiraju atletski i nogometni klub - kazao je Slaven Žužul.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka