Obavijesti

Sport

Komentari 18

Bolt oborio rekord mitinga pa pohitao predsjedniku Reala!

Bolt oborio rekord mitinga pa pohitao predsjedniku Reala!
16

Na 61. Hanžekovićevu memorijalu zasjao je najbrži čovjek na svijetu unatoč slabom startu. Čičerova je pobijedila Blanku s dva metra, a pala su i tri rekorda mitinga

VIDEO

U četvrtom startnom bloku se u svom stilu zabavljao, doduše bez Dinamova dresa. Nakon pucnja otrčao je 9.85 sekundi i zaludio publiku na Savi. To je Usain Bolt. Najbrži čovjek na svijetu u tih nepunih 10 sekundi nije razočarao mnogobrojne navijače na 61. Hanžekovićevu memorijalu koji su na njegov dolazak čekali pet godina.

Jamajčanin je opravdao uložen novac, dokazao da nije rutinski odradio utrku jer se na samom startu dosta namučio. No Bolt je ubacio u desetu brzinu i oborio rekord Tysona Gaya istrčavši 9.85 sekundi čime je ostvario najbolji rezultat sezone! Iza njega su se plasirali Kim Collins s 10.01 koji ga je u šaci držao pola utrke te Richard Thompson s 10.03.

'Munja' je sijevnuo sportskim centrom na Mladosti istrčavši šesti najbolji rezultat u karijeri, ali Bolt nije bio zadovoljan nastupom.

- Očekivao sam bolje. Mislim da sam stvarno loše krenuo, zeznuo sam utrku, ali trčao sam najbolje što sam mogao - prokomentirao je Bolt sa smiješkom rekavši da mu je ovaj nastup puno bolji od onog u Daeguu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bolt se otišao fotografiti s predsjednikom Reala

Otrčao je počasni krug na stadionu, potom podijelio na desetke autograma. Palo je nekoliko fotografija za uspomenu, a priliku su dobili i "realovci" Florentino Perez, predsjednik kraljevskog kluba, i Emilio Butragueno, sportski direktor, koji su došli navijati za velikog prijatelja.

- Prije šest godina bio sam ovdje i publika je također bila fantastična. Volim Zagreb, jer su uvjeti uistinu fantastični. Jako mi je žao, trebao sam ići daleko brže - rekao je 25-godišnjak s Jamajke, trostruki olimpijskim pobjednik iz Pekinga.

Jedva se probijao kroz stadion, svi su ga povlačili za rukav, jedva su ga spašavala dva redara.

- Navikao sam na "boltomaniju". Još mi je najmirnije na Jamajci, tamo me toliko ne gnjave. Svagdje u svjetu je isto, tako da Zagreb nije iznimka. Nadam se da ću se opet vratiti - rekao je Bolt.

Čičerova opet bolja od Blanke

Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašiću revanšu nakon Daegua nije uspjela slaviti na domaćem terenu protiv Ane Čičerove. Ruskinja je slavila s preskočenih dva metra kao i Vlašić, ali je visinu preskočila iz prvog pokušaja, dok je Blanki trebalo dva skoka. Na 204 cm obje su rušile sva tri puta. 

- Ocjenjujem nastup na Hanžeku vrlo dobrim. Nakon SP-a nije lako. U trenutku za 204 noga mi nije dala dovoljnu potporu, a za skočiti treba cijelo tijelo - rekla je Blanka.

Čičerova je demantirala izjave kojima je komentirala ozljedu Blanke nakon SP-a u Daeguu.

- Vidim da me svi žele kompromotiriati. Stalno me pitaju odkad sam došla u Zagreb. Vidjela sa da blanka nosi traku. Nisam rekla dobar dio stvari koje su izašle u novinama. Nadam se da Blankina ozljeda nije ozbiljna i da će se brzo oporaviti - rekla je Čičerova.

Pala tri rekorda mitinga

Osim rekorda Usaina Bolta oborena su još dva na zagrebačkom mitingu. Novelene Williams-Mills slavila je na 400 metara s 50,31 sekundi. Na 1 500 metara za muške slavio je s novim rekordom Kenijac Kiplimo Chepseba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u