Obavijesti

Sport

Komentari 2

HZTA: Nema ništa nejasno u našem pismu, podaci su jasni

HZTA: Nema ništa nejasno u našem pismu, podaci su jasni
2

Tragom jučerašnjih objava primorani smo reagirati zbog pogrešnih tumačenja nepovoljnog nalaza dopinškog testiranja Lise Nemec, piše u priopćenju HZTA...

VIDEO

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) odbacio je u utorak  "pogrešna tumačenja" pojedinih medija o pozitivnom doping testu hrvatske atletičarka Lisa Christina Nemec. 

- Tragom jučerašnjih medijskih objava primorani smo reagirati zbog niza pogrešnih tumačenja vezanih uz slučaj nepovoljnog nalaza dopinškog testiranja atletičarke Lise Christine Nemec - kaže se u priopćenju HZTA. 

- Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping je 6. listopada 2015. proveo dopinško testiranje izvan natjecanja u vremenu i na mjestu koje je sportašica navela u Podacima o lokaciji što je dužnost svakog sportaša koji se nalazi u Skupini određenoj za testiranje HZTA. Sam postupak dopinške kontrole proveden je u skladu sa Svjetskim antidopinškim kodeksom (Kodeks), Pravilnikom za borbu protiv dopinga HZTA i Međunarodnim standardom za testiranje i istrage. Uzorak je poslan na analizu u laboratorij u Seibersdorfu koji je akreditirala Svjetska antidopinška agencija (WADA). Laboratorij u svom radu strogo slijedi odredbe Međunarodnog standarda za laboratorije - dodaje se u priopćenju.

HZTA navodi kako je u izvješću kojeg je dobio od spomenutog laboratorija "navedena zabranjena tvar koja je otkrivena u uzorku biološkog materijala sportašice" te da je sportašica obaviještena o nepovoljnom laboratorijskom nalazu u kojem je navedena zabranjena tvar pronađena u uzorku biološkog materijala sportašice".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- SlIjedeći odredbe Kodeksa i Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA, nismo u mogućnosti javno obznaniti o kojoj je zabranjenoj tvari riječ sve do okončanja postupka - ističe se u priopćenju HZTA koji osuđuje način na koji je prenesena vijest o nepovoljnom nalazu dopinškog testiranja Lise Nemec i demantira medijske natpise da HZTA "ne zna gotovo ništa i daje zbunjujuće informacije". 

- To ne stoji, jer obavijest koju smo uputili sportašici sadrži jasne podatke o rezultatima provedenog testiranja, a ta obavijest je upućena na uobičajen i propisan način - naglašava HZTA napominjući da više nije u mogućnosti davati bilo kakve izjave vezane za slučaj Lise Nemec.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener