Obavijesti

Sport

Komentari 17

Mekhissi-Benabbad ipak uzeo zlato, Hrvatska 13. na ljestvici

Mekhissi-Benabbad ipak uzeo zlato, Hrvatska 13. na ljestvici
1

Posljednjeg dana Europskog atletskog prvenstva u Zürichu održana su finala u 12 disciplina. Osim ženskog skoka u vis, pažnju su privlačile utrke maratona i štafete

VIDEO

Posljednji dan 22. europskog prvenstva u atletici koje se održava u Zürichu otvorili su maratonci kod kojih je najbrži u napornoj 42.168 metara dugoj utrci bio Talijan Daniele Meucci s vremenom od dva sata, 11 minuta i osam sekundi, srušivši osobni rekord. Srebro je osvojio Poljak Yared Shegumo, a broncu Rus Aleksej Reunkov.

Jedna od priča dana svakako je pobjednički povratak zločestog dečka Mahiedinea Mekhissija-Banabbada koji je u utrci na 3000 metara sa zaprekama ostao bez zlata zbog skidanja dresa prije ulaska u cilj. Francuz je dugove naplatio u dvostruko kraćoj utrci na 1500 metara slavivši u vremenu 3:45,60 ispred Norvežanina Ingebrigtsena i Britanca O'Harea.

U ženskoj utrci na 3000 metara za zaprekama nije bilo kontroverzi kao u muškoj, za što se briljantnim finišom pobrinula Njemica Antje Moldner-Schmidt ušavši u cilj nakon 9:29,43 minute, ispred Norvežanke Fougberg i Španjolke Martín.

Prvenstvo je zaključeno štafetnim utrkama 4x100 metara u kojima su pobijedili Britanci i tako zaokružili sjajno EP. U muškoj konkurenciji srebro je pripalo Nijemcima, a bronca Francuzima, do su se iza Britanki, koje su u vremenu 42,24 oborile nacionalni rekord, smjestile Francuskinje i Ruskinje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na završnoj ljestvici medalja Britanija je potvrdila da je trenutno najmoćnija europska atletska sila s ukupno 23 medalje, od čega je 12 zlatnih. S istim brojem odličja, ali manje zlata (devet) na drugom mjestu smjestila se Francuska, dok je treća Njemačka.

Hrvatska je sa zlatom Sandre Perković u bacanju diska te broncom Ane Šimić u skoku u vis zauzela diobu 13. mjesta od 16 zemalja koje su osvajale medalje. Ukupno ih se nadmetalo 50.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića