Obavijesti

Sport

Komentari 44

Ništa ne funkcionira: Kako do zlata iz Rija uz ovakav savez?

Ništa ne funkcionira: Kako do zlata iz Rija uz ovakav savez?
2

OLIMPIJSKE MUKE Od strijelca Giovannija Cernogoraza i bacačice diska Sandre Perković očekujemo da obrane zlato u Rio de Janeiru, a uvjeti su im - katastrofalni

VIDEO

Plivačicu Mirnu Jukić uzela nam je Austrija, biatlonca Jakova Faka Slovenija... I drugi naši olimpijski medaljaši imaju ponude, od veslača četverca do zlatnog Giovannija Cernogoraza. Ako ne pripazimo, netko bi mogao preoteti i Sandru Perković.

Hrvatska diskašica ima zlato s OI-ja, SP-a i EP-a, no srami se proći kraj recepcije hotela u Medulinu jer savez nije platio račune niti za prošlu zimu. Iz svog je džepa te uz pomoć sponzora, plaćala fizioterapeute. I onda joj je prekipjelo, sa svime je izašla u javnost. Zbog sebe, ali i zbog drugih vrhunskih sportaša u Hrvatskoj koji nemaju prave uvjete.

- Nadam se da će moj istup biti mali korak za čovjeka, ali velik za cjelokupni hrvatski sport. Imamo mnogo nadolazećih zvijezda, kojima ne želim da prolaze isto što i ja - napisala je Sandra Perković na svom profilu na Facebooku.

Tražili su kredit zbog Sandre

Trpjela je dugo, ali više ne želi. Dok konkurencija ima sve, ona nema ništa. I još je mora biti sram.

- Olimpijske igre za manje su od 15 mjeseci, a ja uz amaterske uvjete trebam braniti prvo žensko zlato na ljetnim Olimpijskim igrama - istaknula je razočarana Sandra.

Iz HAS-a se pravdaju da novca nemaju, ali da se trude.

- Razumijem da se Sandra srami biti u hotelu koji nije plaćen, no savez je u dužničkom lancu, a najveća žrtva su sportaši. Probali smo dignuti kredit zbog Sandre, ali nije odobren - rekao je Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza.

Pitao je netko Sandru i za Katar, bogate šeike, ponudu koja se ne odbija.  Ona kaže da bi odbila, no ako ovakva situacija potraje, sigurni smo da bi dobro razmislila i o toj opciji...

Čekaju se ponude iz inozemstva

Baš kao i Giovanni Cernogoraz. On je 2012. osvojio olimpijsko zlato u trapu, a dvije godine kasnije dobio je ponudu Italije.

Igor Kralj/Pixsell

- Nudili su mi odlične uvjete i posao. Nisam prihvatio, volim Hrvatsku, bilo bi mi teško otići. Da nije ispunjeno obećanje i da nisam dobio posao u vojsci, sigurno bih otišao - istaknuo je Cernogoraz.

Najbolji hrvatski veslači također su imali dobre ponude na stolu.

- Zaradili bismo nešto, ali ne za cijeli život. Kad smo počeli osvajati odličja, situacija nam se popravila pa nismo uopće razmišljali o odlasku - rekao je Valent Sinković, član srebrnog četverca iz Londona 2012.

Snježana Pejčić u Pekingu je 2008. osvojila streljačku broncu. A na natjecanja udaljena 2500 kilometara mora putovati kombijem.

- Da dobijem ponudu druge zemlje, ozbiljno bih razmislila. Znala sam nekad iz svog džepa izvaditi 15.000 kuna za metke - kaže Pejčić.

Šimić dobila svoj prostor

Hrvatska visašica Ana Šimić, brončana s EP-a 2014., zimi se uvijek smrzavala u Balonu, no konačno je dobila mali prostor za trening.

- Za atletiku je ipak rješenje dvorana koja bi koštala 10 milijuna kuna - rekao je Anin trener Edvard Josipović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani