Obavijesti

Sport

Komentari 3

Stipe Žunić: Reanimirali su me, ali preživio sam operaciju...

Stipe Žunić: Reanimirali su me, ali preživio sam operaciju...
3

Prošle zime imao sam tešku upalu pluća. Bio sam na aparatima nekoliko dana. Pluća su mi bila u groznom stanju, a izgubio sam 20 kila, kaže naš bacač kugle

VIDEO

Stipe Žunić (23) danas je jedan od najboljih bacača kugle na svijetu. No prije 10 mjeseci dvaput je vodio bitku za život.

- Zakomplicirala se operacija lakta u 10. mjesecu prošle godine. Izgubio sam tlak na tri minute, a imao sam samo 23 otkucaja srca u minuti. Bila je potrebna i reanimacija. Uh, jedva sam se izvukao - rekao je Žunić, četvrtoplasirani s nedavnog EP-a u Zürichu. Nedugo nakon operacije lakta Žunić je dobio tešku upalu pluća. I tad je vodio bitku za život.

- Izgubio sam čak 20 kilograma. Bio sam na aparatima nekoliko dana, nisam mogao govoriti. Pluća su mi bila u jako lošem stanju. Bio sam opet u opasnosti, ali nekako sam dvaput, nasreću, izbjegao smrt - istaknuo je Žunić.

Htio je završiti karijeru, ali puno mu je pomogla vjera. U ruke je potom uzeo kuglu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do prije dvije godine trenirao je bacanje koplja, no zbog loših uvjeta i nepravilne tehnike teško se ozlijedio. Morao je ići na potpunu rekonstrukciju desnog ramena.

- U Zadru nije bilo pravog zaletišta, pa sam trčao na podlozi koja je bila tvrda kao beton. Loša tehnika? Da, trener u Zadru nije imao iskustva, pa je došlo do disbalansa mišića. Prednji mišići u ruci bili su mi jači od stražnjih. Zbog toga sam se ozlijedio. Oporavak je trajao godinu i pol. I danas me boli kao i prije operacije, ali sam se naviknuo - kaže Zadranin.

Prošlog studenog prebacio se zbog toga na kuglu.

- Pri bacanju kugle rade drugi mišići i ništa me ne boli. No za mene bacanje kugla nije novost, trenirao sam je i prije - kaže Žunić, koji jedva čeka Hanžekov memorijal i bacanje kugle 1. rujna ispred fontana kraj Sveučilišne knjižnice.

- Ambijent će sigurno biti odličan. Nadam se samo da će zatvoriti cestu. Mogao bi nas netko gledati dok vozi, pa bi moglo biti nesreća. Netko bi mogao sletjeti s ceste - nasmijao se Žunić.

  • Na laktu su se Žuniću odlomila dva komadića kostiju. Rutinska operacija pretvorila se u bitku za život
  • Na operaciji su mu liječnici izvadili komadiće kostiju. Morali su izbrusiti i glavu rotatorne manšete i šavovima spojiti tkivo
  • Bacati kuglu počeo je prije devet mjeseci. Hrvatski je rekorder s bačenih 20,68 metara
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem