Obavijesti

Tech

Komentari 71

Oldtimerski 'ulov iz snova' na aukciji prodali za 206 mil. kuna

Oldtimerski 'ulov iz snova' na aukciji prodali za 206 mil. kuna
3

Najveća zvijezda aukcije bio je Ferrari 250 GT SWB California Spider, samo jedan od 37 proizvedenih. Vozio ga je Alain Delon, a mislilo se kako je bio izgubljen

VIDEO

Bogata kolekcija vrijednih automobila koja je godinama stajala zapuštena na imanju u Francuskoj, u petak je na aukciji prodana za 206 milijuna kuna.

Pokretanje videa...

24sataTV 00:55

Glavna zvijezda cijele kolekcije bio je 'izgubljeni' Ferrari 250 GT SWB California Spider iz 1961. koji je sam postigao cijenu od 108 milijuna kuna.

Ferrari je samo jedan od 37 proizvedenih primjeraka i dok se za sve ostale zna gdje su i u kojem stanju, ovaj se smatrao izgubljenim. Njegovi su vlasnici bili francuski glumci Gerard Blain i Alain Delon , koji se u autu fotografirao s Jane Fondom i Shirley MacLaine. Novi vlasnik je anonimni kupac koji je preko telefona ponudio vrtoglavi iznos.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Maserati A6G Gran Sports iz 1956. godine prodali su za 14,4 milijuna kuna, dok je Talbot Lago T26 Grand Sport postigao cijenu od 12,3 milijuna kuna.

Kolekcija ravna arheološkom otkriću

Arcturial Motorcars

Čak 59 automobila bilo je na imanju u raznim garažama i ispod nadstrešnica. Mnogi su, pa tako i Ferrari, bili prekriveni hrpom starih novina i drugih stvari. Automobile je godinama skupljao bogataš Roger Baillon, koji ih je htio restaurirati i izložiti u muzeju. Ali, tijekom 1970-ih je zbog financijskih teškoća prodao 50 automobila, a ostatak je ostao na imanju. Umro je 2004. godine, a imanje je naslijedio njegov sin Jacques, koji je preminuo 2013. godine. Njegova djeca nisu previše marila za aute, ali su ipak pozvali stručnjake, koji su automobile usporedili s arheološkim otkrićem. Na dražbi u Parizu prodala se cijela kolekcija automobila, od kojih su neki bili i u oronulom stanju. Najnižu cijenu od 51.000 kuna postigla je Lancia Thema iz 1987.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle