Obavijesti

Tech

Komentari 29

Veliki su opet u modi: Vozili smo novi Subaru Outback

Veliki su opet u modi: Vozili smo novi Subaru Outback
9

Čime se novi Outback suprotstavlja konkurenciji provjerili smo prvim testnim vožnjama po asfaltu i offroad terenu. U prodaju kreće po cijeni od 325.000 kuna

VIDEO

Automobil koji je jedan od najzaslužnijih za otvaranje trenda crossover karavana, isprobali smo na europskoj premijeri u vožnji između Kranja i Trsta u kojoj smo se mogli uvjeriti u i dalje odlične terenske mogućnosti simetričnog pogona na sve kotače, ali i isprobati poboljšani dvolitreni dizelski bokser motor uparen sa 6-brzinskim Lineatronic mjenjačem.

Ivan Hruškovec/24sata

Jedan od bitnih elemenata sigurnosti Outbacka, je EyeSight, koji je od ove godine prvi put dostupan i europskim kupcima. Njegove glavne značajke su kontrola kočenja kojom automobil može automatski izbjeći sudar na brzinama do 50 km/h te adaptivni tempomat. 

Inače, Subaru na naprednim sustavima sigurnosti radi još od kraja 1980-ih. Ovaj novi sastoji se od stereo kamera u boji koje prate pješake, bicikliste i druge prepreke. Subaru jamči da radi do 50 km/h, no kažu da će se sustav aktivirati i na puno većim brzinama. Adaptivni tempomat poboljšan je kako bi pratio vozila ispred sebe i držao razmak, ali i uz pomoć kamera prepoznao ako netko koči. 

Outback je blago narastao u širinu i dužinu, a u unutrašnjosti također ima više prostora za vozača i putnike, dok prtljažnik prima 512 litara. U nizu promjena za smanjenje otpora zraka je i pomicanje A nosača prema naprijed čime je smanjen kut vjetrobranskog stakla. 

Snažni dvolitreni dizelski motor ima bokser konfiguraciju po čemu je jedinstven na svijetu. Razvija 150 KS i 350 Nm okretnog momenta, a u vožnji odaje vrlo moćan dojam.

Maksimalna brzina Outbacka iznosi 200 km/h, dok se potrošnja tijekom testnih vožnji držala ispod osam litara. Multimedija ima 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir koji funkcijama podsjeća na zaslone mobitela, a i samo upravljanje je kao na mobitelima. Brzinomjeru i brojaču okretaja može se mijenjati boja po želji. 

Novi Subaru Outback nudit će se sa tri razine opreme, devet boja i dva različita interijera. U Hrvatskoj će u prodaju krenuti od ožujka, a početna cijena ostaje nepromijenjena u odnosu na prethodnika i iznosi 325.000 kuna. Ona se odnosi na dvolitreni dizelski model. Nudit će se s tri razine opreme. 

Subaru

Očekuju rast prodaje u 2015.

Subaru je tijekom prezentacije novog Outbacka rekao kako su lani prodali 813.000 vozila, dok ove godine očekuju kako će prodaja rasti na 914.000. U Europi očekuju da će prodati 8500 Outbacka, a u Hrvatskoj planiraju biti na otprilike 50 prodanih vozila. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu