Obavijesti

Sport

Komentari 16

Ona je misica na dva kotača: Ljepotica na motoru kao zvijer

Ona je misica na dva kotača: Ljepotica na motoru kao zvijer
3

Snježana ima iza sebe pet operacija, ali pobijedila je sve nevolje i priprema se za SP u motokrosu. Na izboru za Miss sporta 2010. godine Snježana je ušla u finale

VIDEO

Snježana Debelić (24) imala je samo šest i pol godina kad se zaljubila u “muški” sport i vozila svoju prvu motokros utrku. Nisu je pokolebali brojni padovi i lomovi, danas se sprema za Svjetsko prvenstvo, a u kolegi na dva kotača, Mirku Ničiću, pronašla je veliku ljubav.

- Tata je vozio motokros, a na Rabu je imao i servis motocikala. Kao djevojčica po cijele dane bila sam s njim u radionici, a za sve je ‘kriv’ motorčić koji su mu donijeli na popravak. Kad ga je osposobio, probala sam ga voziti i istog trenutka zaljubila sam se u motocikle - kaže Nena, kako zovu Snježanu.

Dalibor Urukalović/PIXSELL

Otac joj je postao trener. Kad god su stigli, na Rabu su trenirali. Malo potom krenuli su i na natjecanja, a s njima i prvi uspjesi, medalje...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bila sam jedina žena koja vozi motokros, pa sam se morala utrkivati s dečkima. Kad smo bili mlađi, bilo je i suza. Ali ne mojih nego od tih frajera koje bih pobijedila. Neki se nisu mogli nositi s tim da je na postolju umjesto njih stajala jedna žena - smije se Snježana.

Godine su prolazile, a Nena je mijenjala klase i prelazila u sve veće. Mami se to baš i nije svidjelo.

- Uvijek sam imala njenu podršku, ali kad sam prešla u višu klasu, prestala je dolaziti na moje utrke. Nije to mogla gledati, bilo ju je strah, no bez obzira na sve nikad me nije ni pokušala nagovoriti da odustanem - kaže Snježana.

No mama je i imala razloga za zabrinutost, Naime, s 24 godine iza sebe ima pet operacija. Dvaput je operirala bedrenu kost, po jedanput menisk i prednji križni ligament, a pukla joj je i potkoljenična kost.

- Prošle su dvije godine od tog loma. Ugradili su mi dvije pločice i devet vijaka. Sve operacije bile su na desnoj nozi, imam svakavih šavova, kao da sam od mesara došla - šali se danas Snježana.

Na motociklu djeluje opasno, kao zvijer, ali kad skine kacigu, Snježana je ljepotica.

- Bila sam na izboru za Miss sporta 2010. i prošla u finale. Bilo je zanimljivo, ali ne bih modnu pistu mijenjala za motokros stazu - kaže Snježana, koja je u sretnoj vezi s motociklistom Mirkom.

- On me razumije. Znali su mi prilaziti dečki, pričali mi što studiraju i rade, a kad bih im ja rekla da vozim motokros, skamenili bi se - sjeća se Snježana.

Odselila se u Njemačku i sad masira

Snježana je odrasla na Rabu, na kojem je na dan njenoga rođenja pao snijeg, no odnedavno živi u blizini Frankfurta. Za život zarađuje kao maserka, ali motokrosa se nema namjeru tako brzo ostaviti.

Dalibor Urukalović/PIXSELL
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu