Obavijesti

News

Komentari 0

Banka ga blokirala i zbog duga od 75 mil. kuna koji je vratio

Banka ga blokirala i zbog duga od 75 mil. kuna koji je vratio
1

ŠUTKE IZBRISALI DUG: Darko Alegić se zbog duga koji više ne postoji našao na osmom mjestu liste onih s najvećim dugom. Sad traži odštetu od 200.000 kuna

VIDEO

Poduzetnik i nogometni menadžer Darko Alegić iz Zagreba osvanuo je kao osmi na neslavnoj listi najzaduženijih građana s dugom od 109,280.300,67 kn. No tek nakon naše objave punac poznatog nogometaša Luisa Ibáñeza (27) otkriva da ga banka (poznata redakciji) bespravno godinama tereti za davno otplaćenih 75 milijuna kn.

Sad traži odštetu od 200.000 kuna koju će donirati Domu za nezbrinutu djecu u Vrgorcu.

- Znao sam da mi je račun blokiran zbog velikog duga, no to se još vuče otkad sam prijateljima i poslovnim partnerima jamčio svojom imovinom za poslove koji su propali s krizom u građevini. Mislio sam da sam zbog toga u blokadi i zato nisam išao u Finu provjeravati. Tek nakon objave u 24sata saznao sam da me banka osam godina bespravno drži blokiranog - kaže nam Alegić. 

On je 2005. digao kredit za kupnju hotelske kuće. Taj kredit vratio je 2007. godine no banka ga je sve donedavno teretila za taj kredit kao da je i dalje dužan. Uz to, Alegić je ostao dužan 35 milijuna kuna kao jamac za propale građevinske projekte svojih prijatelja i partnera i taj dio svog dugovanja ne spori.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Davor Puklavec/PIXSELL

Alegić kaže kako su mu u banci rekli da je došlo do pogreške i da će to ispraviti.

- Nakon moje druge intervencije blokadu su povukli, a to je vidljivo iz Finina očevidnika. Ovakve pogreške mogu ostaviti ozbiljne posljedice za zdravlje pojedinca, kao i na njegovo poslovanje. Banka mora snositi konzekvence za pogrešku, kao što i mi klijenti snosimo kad kasnimo s plaćanjem - ističe Alegić i kaže:

- Izjava nekih dužnika s ovih lista da dug nije njihov nego od njihove tvrtke je besmislen. Ako je dužna moja tvrtka, onda sam dužan ja i nema smisla skrivati se iza imena tvrtke.

FINA: Banka mora tražiti brisanje duga

Banka (poznata redakciji) nije nam odgovorila zbog čega je do 14. listopada 2015. držala u blokadi račun Darka Alegića zbog 75 mil. kuna iako je kredit otplatio 2007. Trebalo im je gotovo tjedan dana da napišu kako se pozivaju na “čuvanje bankovne tajne”. U međuvremenu nam je Fina promptno odgovorila na koji način oni mogu izbrisati iz očevidnika dug: “Jedino ovrhovoditelj (banka, op.a.) ima uvid u pravo stanje duga i jedini je ovlašten zatražiti naplatu ili opoziv osnove za plaćanje”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a