• Članak
  • Komentari 7
  • Share 8
  • Tweet

Debeljak: Brodogradilište će u Splitu graditi i vjetroelektrane

Većinski vlasnik samoborskog DIV-a koji je kupio Brodosplit siguran je u uspjeh njegovih planova s tvrtkom. Poslovanje se tvrdi mora racionalizirati i optimizirati

Ponedjeljak, 07. 5. 2012. u 17:13    Piše: Maja Blažević
Debeljak: Brodogradilište će u Splitu graditi i vjetroelektrane Slavko Midzor/PIXSELL Tomislav Debeljak novi je vlasnik Brodosplita

Tomislav Debeljak, direktor i većinski vlasnik samoborskog DIV-a koji je kupio Brodosplit siguran je da uspjeh njegovih planova s Brodosplitom. 

U intervjuu za Poslovni dnevnik rekao je da u Brodosplit moraju uložiti 2,1 milijardu kuna te da će daljnja ulaganja grupe DIV biti usmjerena tamo. 

Nakon ulaska u Brodosplit zaključili su da je stanje jako loše, kao i da je satnica previsoka, a da je produktivnost niska. Debeljak je objasnio da se poslovanje treba optimizirati i racionalizirati, a da se na površini trebaju izvući i nagraditi pravo radnici. 

Na pitanje o prvim koracima koje planira Poduzeti u Brodosplitu Debeljak je rekao da je prvo na redu pokretanje projekta vjetroelektrana. Dodao je da postoji tridesetak polja koja su dovedena do lokacijske i građevinske dozvole, a njihov cilj je to pokrenuti. 

>> Cijeli intervju pročitajte OVDJE

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Biznis.

Tagovi: škverovi, vjetroelektrane, tomislav debeljak, elektrana, brodosplit

Izdvojeni komentari 7 komentara Pogledaj sve komentare
07.05.2012., 21:36

PMF 087: Izlazi se mogu i moraju pronaći.. Dali će graditi vjetrenjače, vlakove, vagone, prikolice ili nešto peto to je manje bitno.. Izlaz se MOŽE naći sa malo dobre volje i brige za ljude. Variocu na škveru je svejedno dali će variti brod ili željeznički vagon.. Možda ostaviti jedan dio škvera za gradnje brodica po potrebi ako ko naruči a ostalo preusmjeriti.

07.05.2012., 21:21

mb-media: svaka ideja koja može sačuvati radna mjesta i stvoriti nova je za svaku pohvalu bez obzira koju djelastnost obavlja!

07.05.2012., 18:29

kizo1007: ako se udruže sa RISom pa da oni proizvode kondome a ovi vjetar pa firmu nek nazovi JEBIVJETAR d.o.o.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar