• Članak
  • Komentari 5
  • Share 2
  • Tweet

IKEA otvara tvornicu u BiH, a zaposlit će oko 150 radnika?

Nakon potpisivanja sporazuma između poznate tvornice namještaja i lokalnog partnera će započeti obnova objekta koji je nakon rata služio kako baza SFOR-a

Utorak, 22. 3. 2011. u 20:37    Piše: Đurđica Sarjanović
IKEA otvara tvornicu u BiH, a zaposlit će oko 150 radnika? 24sata IKEA otvara tvornicu u BiH

Bivša tvornica tepiha Tafting u Ključu će uskoro zaposliti nove radnike, a kako piše Sarajevo-x.com, tu će se proizvoditi namještaj za švedsku IKEA-u. Tvornica će navodno primiti 150 radnika. Nakon potpisivanja sporazuma između poznate tvornice namještaja i lokalnog partnera će započeti obnova objekta koji je nakon rata služio kako baza SFOR-a. 

Tvornica tepiha je prije rata zapošljavala stotine radnika, a sada će tu navodno smjestiti pilanu, pogone za proizvodnju i lakirnicu. U početku će tvornica proizvoditi 8000 velikih i 50.000 malih stolica mjesečno, a do kraja godine bi se taj broj trebao utrostručiti. Tvornica bi s radom trebala započeti u sljedeća tri mjeseca.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Biznis.

Tagovi: tvornica, namještaj, ikea, bosna i hercegovina

Izdvojeni komentari 5 komentara Pogledaj sve komentare
23.03.2011., 09:39

malj: Isto kao i sa Putinom a sve zato što kod nas kompliciraju sa svim dozvolama i papirima. 100 prepreka i svaku moraš podmazati. Hvala HDZ-u, mi ćemo Liku i G. Kotar dati za kunu skupa s stanovništvom.

23.03.2011., 17:02

koza: Uništavaju nas selektivno,uništavaju našu privredu,našu poljoprivredu,sve naše prirodne resurse... Svaka pomisao za posao i tvornicu mora biti uništena.... Kad nas slome pokupovat će sve što je nekad bilo naše,prodat ćemo naše njive,naše staje ,brodove, tvornice..... A kako još ima privatnog novca i imovine, onda će nam uvesti porez na imovinu,pa ćemo prodavati naše kuće,djedovinu...Gospodo,seljaci ,ribari,obrtnici i svi ostali mi smo porobljeni....Ako se ne odupremo nestat ćemo.... Na kraju će se pojaviti oni koji su nas uništili,oni će biti spasitelji,donijeti će naš novac ponuditi nam bilo kakav posao,a mi ćemo biti sretni da možemo preživjeti... Samo jednom smo imali državu koja nas je štitila ,a to nije ova...Nažalost....... prikaži sve

27.03.2011., 18:55

cume22: kolega mi radi u racunovdstvenom centru ikea u hamburgu i posto je upucen dobro u to,kaze da su nudili hrvatima pokretanje ikea filijale,dali im rok od 6 mjeseci da nadju plac na podrucku zagreba i plac na podrucju istocne hrvatske..pregovori su propali zbog licnih interesa,plac nije nadjen,a za ikeu je bilo 48 povoljnih mjesta na koje im upite niko nije odgovorio.Mi nismo sposobni jedan plac da nadjemo cisto zato jer je vlada reagirala na agenciju koja je bila zaduzena za to,,zasto neznam... prikaži sve

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar