Obavijesti

News

Komentari 11

Iz Odre pokorili svijet: Senzore izvoze od Brazila do J. Afrike

Iz Odre pokorili svijet: Senzore izvoze od Brazila do J. Afrike
2

U Hrvatskoj su dosad osigurali samo kolodvor u Podsusedu svojim sustavom, ali uskoro će opremiti 200 najkritičnih prijelaza. Kinezi ih žele na trećini svojih tračnica

VIDEO

Nekoliko tisuća hrvatskih nogometnih navijača lani nije imalo pojma da na stanici metroa Vila Matilda u Sao Paulu prelaze doslovce preko hrvatske pameti - željezničkoga sigurnosnog sustava koji je izradila hrvatska tvrtka Altpro.

Iskrcavajući se iz vlaka kraj nogometnog stadiona, na kojem je Hrvatska s Brazilom otvorila svjetsko prvenstvo, mogli su biti mirni da je Vila Matilda potpuno sigurna jer hrvatski senzori već godinama prate radi li na željeznici sve kao po špagi i pritom javlja kada nailazi vlak. Osim za Matildu, Altpro je dobio narudžbe i za metro u Parizu, gdje već neko vrijeme isprobavaju svoj sustav, a njihovi su senzori odavno i u metrou u Istanbulu. Mala hrvatska tvrtka iz Odre kraj Zagreba, već godinama u svijetu željeznice tuče jaku konkurenciju svjetskih igrača i redovito dobiva natječaje na koje se javljaju i Siemens, Bombardier ili Toshiba.

Njihovi sustavi su u 44 zemlje svijeta

Njihovi proizvodi imaju njemačke certifikate za sigurnost koje nemaju i najveći u tom poslu. Dovoljan razlog da dobiju posao stoljeća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- S kineskim partnerom ugovorili smo posao da 2020. trećinu svih kineskih željeznica opremimo sa svojim sustavima. Tolik posao, a jedna smo od najmanjih tvrtki u svijetu koja se njime bavi! Naša tajna je znanje i kvaliteta proizvoda, ali i malo sreće i osjećaja za posao - govori Zvonimir Viduka (55), direktor Altproa. 

A njihovi sustavi za sigurnost željeznica ugrađeni su na svim kontinentima svijeta i na željeznicama u Indiji, Tajvanu, Indoneziji, Japanu, Južnoj Americi, Južnoafričkoj Republici. Ima ih i bliže u Francuskoj, Portugalu... sve zajedno, u 44 su zemlje diljem svijeta. I bez obzira na to, dosad su u Hrvatskoj samo kolodvor u Podsusedu opremili svojim sustavom.

- Teško smo se probijali kod kuće, ali se stvari ipak pomiču pa smo potpisali ugovor za opremanje 200 kritičnih cestovno željeznički prijelaza od njih 700 - kaže naš sugovornik. 

A tvrtka koja je razvila 900 vlastitih proizvoda iz svijeta željeznica, uskoro će, uz dva postojeća pogona, izgraditi i treći centar u Ogulinu. Riječ je o investiciji od šest milijuna eura i o centru u kojem će se zaposliti 120 ljudi. Tu će proizvoditi sustave za istočnoazijska tržišta, a namjeravaju se širiti i više od toga.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.