• Članak
  • Komentari 16
  • Lokacija
  • Share 3
  • Tweet1

Josipović: Industrija oružja bi mogla imati odlične rezultate

U Spladium Areni se na drugoj ASDA-i okupilo 120 izlagača iz 28 zemalja, te mnogobrojne vojne delegacije. Mnogo izaslanika stigli su iz sjevernoafričkih zemalja

Srijeda, 24. 4. 2013. u 17:42    Piše: Zoran Eterović

Predsjednik Josipović  u Splitu je otvorio drugu po redu međunarodnu izložbu vojne opreme i naoružanja ASDA 2013. U Spladium Areni se okupilo 120 izlagača iz 28 zemalja, te mnogobrojne vojne delegacije. Velik broj izaslanika došao je iz sjevernoafričkih zemalja u kojima Hrvatska ima dobre vojne reference. 

- Hrvatska industrija oružja svakim danom je sve naprednija i u budućnosti može napraviti odlične rezultate - rekao je predsjednik Ivo Josipović. 

Kotromanović: Nema sukoba s Patriom

Ministar Kotromanović iskoristio je priliku kako bi negirao sukob između Ministarstva obrane i finske tvrtke Patria, koja je oklopna vozila napravljena za Hrvatsku, prodala Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

- Nismo se sukobljavali, mi smo za taj posao htjeli zaposliti tvrtku Đuro Đaković, no nismo uspjeli - rekao je Kotromanović. 

No, u srijedu su sa Đakovićem potpisali pismo namjere o generalnoj reviziji hrvatskih tenkova T-84. 

Popularnosti hrvatskih proizvođača posvjedočili su i redovi oko štandova domaćih tvrtki. 

Veliki interes građana za HS Produkt

Uz Đuru Đakovića, ogroman je interes bio za izložene primjerke osobnog naoružanja tvrtke HS Produkt. Ovaj uspješni proizvođač oružja radi danonoćno, jer je zatrpan narudžbama koje jedva stiže pokriti. 

Uzvanici su potom odgledali pokaznu vježbu na moru i vratolomije hrvatskih vojnih pilota. 

Sajam će biti otvoren do subote, a cijena ulaznice za posjetitelje iznosi sto kuna.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Biznis.

Tagovi: spaladium arena, izložba vojne opreme, ivo josipović, asda, ante kotromanović

Izdvojeni komentari 16 komentara Pogledaj sve komentare
24.04.2013., 18:12

zaspan: ne ubija oružje nego ljudi

25.04.2013., 14:21

PRERIJSKI JAHAČ: neki se u oružije razumiju kao manda u kr.v ku..c

27.04.2013., 12:45

MAGNUM: Od svih industrija se može živjeti dragi naš JOSO, ali sve od čega se moglo profitirati i živjeti vi političari ste satrli i uništili i to smo radi pogodovanju uvozu i dobivanja provizija od stranih kompanija

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar