Obavijesti

News

Komentari 3

'Kvadrati' sve skuplji, Opatija prvi put 'prestigla' Dubrovnik

'Kvadrati' sve skuplji, Opatija prvi put 'prestigla' Dubrovnik
4

Na godišnjoj razini, sve županije u Hrvatskoj, osim Dubrovačko-neretvanske, Karlovačke i Bjelovarsko-bilogorske, pokazuju pad u traženim cijenama nekretnina

VIDEO

Prema novom istraživanju Njuškala, provedenom na uzorku od 154.000 nekretnina oglašenih u lipnju ove godine, cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju oporavak od 1 posto u odnosu na svibanj. U odnosu na prošlu godinu prisutan je pad cijena od 2 posto. U usporedbi sa cijenama iz 2011. godine, bilježe pad od 5 posto

Na godišnjoj razini, sve županije, osim Dubrovačko-neretvanske, Karlovačke i Bjelovarsko-bilogorske, pokazuju pad u traženim cijenama nekretnina

Njuskalo.hr

Opatija je u lipnju skuplja od Dubrovnika

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kada je riječ o najskupljim gradovima i mjestima, Opatija je "premašila" Dubrovnik i s prosječnom cijenom od 3.043 eura po kvadratu zasjela je na vrh ljestvice.

Istok Hrvatske ima najniže cijene kvadrata

Najveći pad cijena na godišnjoj razini zabilježen je u županijama u istočnoj Hrvatskoj pa tako u Vukovarsko-srijemskoj županiji bilježimo pad cijena nekretnina od čak 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. 

Što se tiče županija s najnižim cijenama, situacija u lipnju je nepromijenjena; u Vukovarsko-srijemskoj, Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji su najniže tražene cijene kvadrata. Prosječna cijena kuće u Požeško-slavonskoj županiji pala je ispod 400 eura po kvadratu. Primjerice, tražena cijena kuće u Pakracu u Požeško-slavonskoj županiji kreće se od oko 345 eura po kvadratu.

Pale cijene kvadrata kuće u Dubrovniku 

Prosječna cijena kvadrata kuće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u lipnju je pala ispod 2.000 eura, dok su cijene kvadrata stana rasle za 6 posto prema istom mjesecu prošle godine. Prosječna cijena kvadrata u Starom gradu iznosila je 3.923 eura, dok je najjeftiniji kvadrat u Opuzenu, 661 eura. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji prosječne cijene kvadrata stana nastavile su rasti dok su cijene kvadrata kuće pale.

Najveći pad cijena kuća u lipnju bilježe Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska i Osječko-baranjska županija, ali na toj se listi našao i Grad Zagreb sa padom od 6 posto.

Cijene u Zagrebu padaju, najskuplja je Gupčeva zvijezda

U Gradu Zagrebu prosječna cijena po kvadratu za kuću u lipnju je iznosila 1.292 eura, što je pad od 6 posto u odnosu na isti mjesec lani. Kod stanova, prosječna cijena po kvadratu bila je 1.598 eura, odnosno 1 posto niža u odnosu na isti mjesec 2014.

Njuskalo.hr

Najskuplji kvadrati u Zagrebu na Dolcu, Tuškancu i Šalati

Cijene izrazito variraju kada analiziramo po općinama u Gradu Zagrebu te se kreću od najniže prosječne cijene u Brezovici od 961 eura po kvadratu za stan, do općine Gornji Grad – Medveščak od prosječne cijene od 2.038 eura po kvadratu za stan te 2.455 eura za kvadrat kuće.

Po best buy cijeni od 1.200 do 1.400 eura po kvadratu, stanovi se u Gradu Zagrebu mogu naći u tridesetak četvrti, a najskuplji kvadrati su na Dolcu, Tuškancu i Šalati. 

U četvrtima Šalata, Prekrižje i Ksaver narasle su cijene traženih stanova, a najviše na Ksaveru, čak 11 posto prema istom mjesecu prošle godine. 

Velike su razlike cijena kuća u Zagrebu i okolici. U lipnju, najskuplji kvadrat kuće je u četvrti Gupčeva zvijezda od 3.652 eura po kvadratu, dok je najniža cijena kvadrata kuće u četvrtima u okolici Zagreba i kreće se ispod 800 eura. 

Samo u Splitu i Varaždinu poskupjeli kvadrati 

Jedini gradovi koji se izdvajaju sa malim rastom cijena su Split i Varaždin.

U lipnju 2015. godine po gradovima, ne uključujući i njihovu okolicu, najviše cijene po kvadratu imaju nekretnine u gradovima na Jadranu - u Dubrovniku, Splitu i Zadru. Grad Zagreb, ne uključujući okolicu, nalazi se na četvrtom mjestu po prosječnoj cijeni kvadrata. Od većih gradova u Hrvatskoj, najniže prosječne cijene kvadrata imaju Bjelovar, Sisak, Vinkovci i Vukovar, gdje je prosječna cijena nekretnine niža od 700 eura.

Njuskalo.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag