Obavijesti

News

Komentari 72

Nezakonito se udružili i tako zadržali iste cijene osiguranja?

Nezakonito se udružili i tako zadržali iste cijene osiguranja?
1

Nakon što je Generali osiguranje ponudilo 23% nižu cijenu autoosiguranja, HUO i njezini članovi, osiguravateljske kuće, zabranili su Generaliju izdavanje zelene karte

VIDEO

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenula je postupak protiv Hrvatskog ureda za osiguranje i 12 poduzetnika članova, redom velikih osiguravajućih kuća. Provjerit će se jesu li se udružili kako bi zadržali više cijene autoosiguranja za klijente i tako prekršili zakon o tržišnom natjecanju.

Sve je počelo jesenas kada je relativno mala osiguravateljska kuća, Generali osiguranje, krenula s velikom kampanjom u kojoj su nudili 23 posto niže cijene obveznog autoosiguranja. HUO im je oduzeo zelenu kartu i tako indirektno onemogućio prodaju po nižim cijenama

Zabrana je vrijedila mjesec dana, a to je, pak, dalo vremena konkurenciji da se prilagodi. Danas već svi osiguravatelji  značajno snižavaju cijenu.

Pod lupom AZTN-a HUO i 12 članova - osiguravateljskih kuća

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prozvani članovi HUO-a su konkurenti Generali osiguranja: Euroherc osiguranje, Croatia osiguranje, Croatia Lloyd reosiguranje, HOK osiguranje, Izvor osiguranje, Jadransko osiguranje, Sunce osiguranje, Triglav osiguranje, Uniqa osiguranje, Velebit osiguranje, Basler osiguranje Zagreb i Wiener osiguranje Vienna Insurance Group. 

Svi oni sada su pod lupom AZTN-a koje odnedavno vodi Mladen Cerovac.

Jesu li sklopili zabranjeni sporazum?

- Agencija će u postupku utvrditi jesu li navedeni poduzetnici odnosno udruženje poduzetnika donošenjem odluke o oduzimanju ovlasti za izdavanje zelene karte Generali osiguranju sklopili zabranjeni sporazum kojim jednog od članova udruženja kažnjavaju zbog spuštanja cijena premija osiguranja od automobilske odgovornosti - navodi se u priopćenju AZTN-a.

Pod povećalom i velike marine: Dogovorile cijene vezova?

Pod lupom su se zbog dogovora oko cijena vezova našle i naše velike marine.

Postupak utvrđivanja narušavanja tržišnog natjecanja sklapanjem zabranjenog sporazuma pokrenut je protiv Udruženja nautičkog turizma (marina), Hrvatske gospodarske komore i devet poduzetnika članova udruženja. Radi se o Adriatic Croatia International Cluba (ACI), Tehnomonta, Marine Šibenik, Ilirije iz Biograda na moru, Marine Hramina iz Murtera, Brodogradilišta i marine iz Betine, Marine Punat te Marine Dalmacija i i Marine Borik iz Zadra.

Agencija je postupak pokrenula kako bi utvrdila jesu li marine koje su sudjelovale na sastanku udruženja u okviru HGK razmjenjivale informacije o budućim cijenama vezova.

AZTN tek treba utvrditi je li bilo nezakonitih udruživanja

Pokretanje postupka ne znači da je nezakonito udruživanje i učinjeno, ali AZTN je očito dobio informacije koje bude opravdanu sumnju da je do toga došlo. Zakon zabranjuje bilo kakvo dogovaranje oko cijena jer se time izravno narušavaju prava potrošača, ali također onemogućuje poduzetništvo i pošteno tržišno natjecanje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21