Obavijesti

News

Komentari 1

Norvežani će za najam tankera iz Brodotrogira dati 3,2 mil. $

Norvežani će za najam tankera iz Brodotrogira dati 3,2 mil. $
3

Radi se o prvom od dva tankera iz trogirskog škvera otkad ga je 2013. kupila tvrtka Kermas Energija. Tanker je specijaliziran za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda

VIDEO

Tanker Songa Fortuna, vrijedan 43 milijuna dolara, izgrađen u Brodotrogiru za sestrinsku tvrtku Trogir Maritime, predan je norveškoj kompaniji Blystad Group na petogodišnje korištenje. 

Radi se o prvom od dva tankera izgrađenom u trogirskom škveru otkad ga je 2013. godine kupila tvrtka Kermas Energija poduzetnika Danka Končara. Tanker je specijaliziran za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda težine 49.500 tona, a dug 184 metara te zadovoljava sve svjetske ekološke standarde. 

Od Blystad Group godišnje će Trogir Maritime ubirati oko 3.240.000 dolara za najam. Na primopredaji je bio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je istaknuo zadovoljstvo jer u Brodotrogiru radi 980 umjesto očekivanih 600 radnika te jer su knjige narudžbi pune novih projekata. 

- Kad smo prije dvije i pol godine krenuli u restrukturiranje hrvatskih brodogradilišta i privatizaciju, bojao sam se hoće li to uspjeti. No sada sa sigurnošću kažem hrvatska brodogradnja ne da je preživjela nego se pretvara u konkurentnu svjetsku brodogradnju s privatnim vlasnikom, gdje država treba ispuniti sve svoje obveze tijekom restrukturiranja - rekao je Vrdoljak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodao je da je 28 milijardi kuna država uložila da pokrije gubitke stvorene u 15 godina. Istovremeno, Vrdoljak je iskazao zabrinutost jer u Brodograđevnoj industriji Split nema naručenih gradnji velikih brodova. Najavio kako je nužno izmijeniti Ugovor potpisan s vlasnikom DIV grupe Tomislavom Debeljakom te stvoriti uvjete za održivost splitskog škvera kako ne došlo do likvidacije. 

Na trogirskim navozima gradi se istovjetan tanker radnog naziva Novogradnja 326 koji bi trebao biti dovršen iduće godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a