Obavijesti

News

Komentari 30

'Preuzimanje Mercatora bilo je uspješno, prodaja nam raste'

'Preuzimanje Mercatora bilo je uspješno, prodaja nam raste'
3

Najviše su rasle bivše Mercatorove, a danas Konzum prodavaonice u Zadru te Kaštelu, a rekorder je Konzum u Rovinju koji je u srpnju ostvario 150 posto rasta

VIDEO

Prodaja u Mercatorovim  prodavaonicama u Hrvatskoj u srpnju prošle godine padala je u prosjeku 17 posto, no nakon Konzumovog preuzimanja u prva tri tjedna ovog srpnja, iste prodavaonice bilježe rast prodaje od 20,9 posto. 

- Najveći prosječan rast od preko 100 posto bilježe prodavaonice koje je Konzum preuredio u skladu  novim konceptom, proširenim odjelom ribarnice, zdrave hrane i svježih asortimanskih kategorija – rekao je na prezentaciji o rezultatima preuzimanja Mercatora, Darko Knez, predsjednik uprave Konzuma. 

Naglasio je kako su najviše rasle prodavaonice u Zadru te Kaštelu, a rekorder je Konzum u Rovinju koji je u srpnju ostvario 150 posto rasta. Knez naglašava kako je preuzimanje Mercatora bilo uspješno. 

- Važno je naglasiti kako smo nakon preuzimanja zadržali sve radnike, samo smo ih prilagodili našem sistemu rada -  dodao je Knez.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Konzum do kraja godine planira u potpunosti preurediti bivši Mercatorov centar u Vukovarskoj ulici u Zagrebu. Prodavaonicu koja trenutno posluje s gubitkom, "uglancati" za oko 20 milijuna kuna. 

U poboljšanje poslovanja Konzumove Internet prodavaonice u idućim mjesecima uložit će četiri milijuna eura. Bivši Getro na zagrebačkim Vrbanima u idućim mjesecima pretvorit će se u skladište kako bi se osigurala svježina i dostupnost naručenih proizvoda. 

- Online kupci na području Zagreba u roku od sat vremena od narudžbe trebali bi dobiti naručeno -  zaključio je Knez.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a