Obavijesti

News

Komentari 44

U CA zbog štrajka bez 24 leta: Stjuardese neće dobiti otkaze?

U CA zbog štrajka bez 24 leta: Stjuardese neće dobiti otkaze?
2

Najavljeni štrajk znači djelomični poremećaj prometa, jer će većina putnika biti prevezena prema redu letenja avionima CA-a, a ostali avionima partnera, kažu u CA

VIDEO

Tri sindikata Croatia Airlinesa (Hrvatski sindikat prometnih pilota, Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova i Samostalni hrvatski sindikat zaposlenika u zrakoplovstvu) potvrdila su kako će u utorak u 6 sati ujutro stupiti u veliki štrajk.

- Najavljeni štrajk znači samo djelomični poremećaj prometa, jer će većina putnika biti prevezena prema redu letenja zrakoplovima Croatia Airlinesa, a ostali dio zrakoplovima partnerskih kompanija, odnosno unajmljenim zrakoplovima - objavljeno je na stranicama Croatia Airlinesa. 

OVDJE pogledajte koji će letovi biti otkazani, posebne izmjene u redu letenja te popis letova koji će se obaviti unajmljenim zrakoplovima drugih kompanija.

Svi putnici koji su rezervirali i kupili kartu za neki od otkazanih letova Croatia Airlinesa u vrijeme štrajka, moći će je zamijeniti za drugi let Croatia Airlinesa bez nadoplate. U slučaju da putnik zatraži povrat novca za kupljenu kartu, na raspolaganju su mu sljedeće mogućnosti:

- potpuni povrat novca za neiskorištene karte

- djelomični povrat za djelomično iskorištene karte

- potpuni povrat novca uvećan za 25 posto neto tarife. U tom se slučaju ne isplaćuje novac, već se izdaje vrijednosni dokument koji se može zamijeniti za kartu za neki od letova Croatia Airlinesa (MCO).

U CA se ispričavaju putnicima zbog neugodnosti i zahvaljuju im na razumijevanju. 

Odustaju od otkaza stjuardesama?

Član Uprave CA-a Zlatko Širac najavio je da bi Uprava mogla odustati od davanja otkaza stjuardesama koje su 1. i 2. svibnja masovno otvarale bolovanje, što je kod poslodavca izazvalo sumnju da se radi o nezakonitom prosvjedu protiv novog kolektivnog ugovora. 

Kako javlja HRT, zasad se radi o pokretanju postupka izricanja namjere otkaza ugovora o radu, rekao je Širac i time nagovijestio da od otkaza ipak neće biti ništa, jer su i HZZO i Radničko vijeće ocijenili da su bolovanja bila opravdana i u skladu sa zakonom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca