• Članak
  • Komentari 12
  • Share 37
  • Tweet

Radnici zaključani 4 sata kako ne bi krali iz pogona

Rad 'pod ključem': Uprava tvrtke se boji krađe pa radnike zaključavaju. Radnici su u strahu ako se nešto dogodi. Zaštitar ih otključa na kraju smjene

Nedjelja, 11. 1. 2009. u 08:00    Piše: Marko Dejanović
Zaštitar svaki dan u 16 sati zaključava vrata tvrtke Euro Alfa u Radničkoj ulici u Zagrebu i odlazi. U 20 sati se vraća otključati vrata. Tih četiri sata desetak radnika radi zaključano. Ako se bilo kome nešto dogodi, moraju nazvati zaštitara da im dođe otključati vrata. Teoretski mogu izaći kroz garažna vrata, no njih je, tvrde radnici, teško otvoriti.
- Uprava se boji da radnici ne ukradu nešto, a ne žele platiti zaštitara za drugu smjenu pa zaključavaju radnike i tako ih sprečavaju da nešto ne iznesu iz pogona - kaže bivši radnik Darko Pondeljak. U tvrtki većinom rade žene, a u pogonu pakiraju smrznute prehramene proizvode. Pondeljak priča kako su ih počeli zaključavati prije više od godinu dana. I naša se ekipa uvjerila da su radnici uistinu zaključani. Oko 16.15 zaštitar zaključava zadnja vrata i odlazi.
- Možemo izaći, ali samo ako pozovemo zaštitara da nam otvori - rekla je radnica. Zaštitar navodno živi nedaleko od tvrtke.
Direktorica tvrtke Nada Golubar nije htjela komentirati slučaj.

Tagovi: krađa, zaključani, euroalga, tvornica, radnici

Izdvojeni komentari 12 komentara Pogledaj sve komentare
11.01.2009., 09:04

mimoza1972: eeeee budala.......... ovo je zaista ogavno....... jadne žene........ o poslodavcu sve najgore.......

11.01.2009., 09:42

grode: U ovakvim vremenima ljudi su prisiljeni raditi kod kojekakvih privatnika koji se žele obogatiti na uštrb radnika. Njih nije briga ni za kakva radnička prava, a kamoli ljudska, već im je u glavi samo taj prokleti novac. Sindikat kod privatnika je utopija. Kada dođe inspekcija i nadzor, radnici moraju lagati i o uvjetima rada i o satnici rada, samo da bi zadržali posao, i onda sve po starom.Svaka čast onoj manjini privatnika koji imaju fer odnos sa svojim radnicima. ... prikaži sve

11.01.2009., 11:26

FBI: Nadam se da je netko od nadležnih Inspekcija za zaštitu na radu ili netko iz neke druge kompetentne Državne Institucije ovo pročitao i shvatio problem i opasnost koju nosi čin zaključavanja djelatnika?! Sada želim pohvaliti novinara i časopis zbog iznošenja ove priče, jer je daleko od žutila, koje treperi na naslovnicama! Svaka čast!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar