Obavijesti

News

Komentari 2

Sporazum sa sindikalistima: 'Poboljšat ćemo uvjete rada'

Sporazum sa sindikalistima: 'Poboljšat ćemo uvjete rada'
3

Trenutačno je u tvrtkama ĐĐ holdinga zaposleno oko 1000 radnika, s time da od njih uvjete za umirovljenje i slične varijante dogovornog odlaska ima 200 radnika

VIDEO

Predsjednik Uprave Đuro Đaković holdinga Tomislav Mazal i dopredsjednik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijski sindikat Antun Štivić u utorak popodne potpisali su Socijalni sporazum. Sporazumom će SMH-IS podržati odluku o prodaji dionica, dokapitalizaciju i čuvanje socijalnog mira dok se budu poštivale odredbe sporazuma i Kolektivnog ugovora. Istodobno, Uprava holdinga obvezuje se da će kontinuirano raditi na poboljšanju uvjeta rada te da će zadržati najmanje postojeću razinu prava zaposlenika.

Trenutačno je u tvrtkama ĐĐ holdinga zaposleno oko 1000 radnika, s time da od njih uvjete za umirovljenje i slične varijante dogovornog odlaska ima oko 200 radnika i to bi onda bio optimalan broj radnika u odnosu na ugovorene poslove.

- Ovim sporazumom obvezujemo se jedni drugima na ono što će se događati u budućem razdoblju. To je poruka da smo i na ovim procesima. Hvala Sindikatu na podršci, a Uprava će osigurati uvjete za bolje poslovanje Grupacije - kazao je predsjednik Uprave ĐĐ Tomislav Mazal.

- Nije neuobičajeno da se na ovakav način štite prava radnika, to je i poruka ulagačima da poštuje Sindikat i da smo partner u svakom budućem poslu. Sve što smo ovim sporazumom prihvatili to ćemo i poštivati, ne bojimo se nijednog ulagača, budućnost naših radnika, njihovih obitelji i njihove djece nam je najvažnija - izjavio je dopredsjednik SMH-IS Antun Štivić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Potpisivanju sporazuma nazočio je predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević.

- Ovo je pozitivan korak, u protekom vremenu bilo je dosta poteškoća, nama nije problem ni tko ni koja je uprava nego koliko za Đuru Đakovića ima posla na tržištu, zato od ovog ne očekujemo ništa drugo nego posao za radnike tvrtki ĐĐ-kazao je Vedran Dragičević.

Trenutačno temeljni kapital ĐĐ iznosi oko 60 milijuna kuna, vrijednost dionice na Zagrebačkoj burzi je 35 kuna.

- Na to hoće li ovaj sporazum pozitivno utjecati nije do nas, naše je da radimo, da idemo naprijed, provedemo dokapitalizaciju jer je potrebna i nužna. Bez toga nema novih ulaganja i ulagača, samo će to dovesti do novog zapošljavanja. Ovo društvo trpi zbog manjka posla i ne možemo ne reći da imamo višak zaposlenika. Ovim sporazumom Sindikat se obvezao i da će poštivati socijalni mir i da ćemo u vezi broja radnika suglasno odlučivati - naglasio je predsjednik Đakovićeve uprave Tomislav Mazal.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina