Obavijesti

News

Komentari 2

Štrajk radnika HŽ Carga: Sud će danas odlučiti je li zakonit

Štrajk radnika HŽ Carga: Sud će danas odlučiti je li zakonit
9

Radnici su u štrajku jer je propalo mirenje između Sindikata Željezničara i Uprave HŽ Carga. Nakon presude znat će se hoće li im se priključiti i Sindikat željezničara

VIDEO

Oko 80 posto radnika HŽ Carga od srijede je u trodnevnom štrajku jer je propalo mirenje između Sindikata Željezničara i Uprave HŽ Carga. 

Prijepodne je na na Županijskome sudu u Zagrebu prijepodne održana rasprava zbog tužbe Uprave HŽ Carga da je štrajk nezakonit. Sud bi nepravomoćnu presudu trebao donijeti uskoro. Nakon objave presude, Sindikat hrvatskih željezničara, u kojem je veći broj radnika HŽ Putničkoga prijevoza, odlučit će hoće li se u petak solidarno pridružiti štrajku radnika HŽ Carga, javlja HRT.

Radnici traže uspostavu socijalnog dijaloga, usklađivanje kolektivnog ugovora sa ZOR-om, uvođenje skraćenog radnog vremena radi zaštite pojedinih radnih mjesta i restrukturiranje koje ne vodi uništenju tvrtke.

U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture kažu da je štrajk legitimno pravo radnika, ali dodaju da se socijalni dijalog o budućnosti HŽ Carga vodi kontinuirano posljednje dvije godine pa najava smanjivanja broja radnika nije ništa iznenađujuće.

Putnici štrajk ne bi trebali osjetiti jer ne voze samo teretni vlakovi, no sindikati upozoravaju na  mogućnost zastoja na pojedinim kolodvorima zbog povećanog obujma posla nekih djelatnika HŽ Carga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca