Obavijesti

News

Komentari 4

U 3. maju porinut tanker od 183 metra za španjolsku tvrtku

U 3. maju porinut tanker  od 183 metra za španjolsku tvrtku
8

To je prvo ovogodišnje porinuće u riječkom brodogradilištu od četiri planirana i prvi od dvaju tankera istih karakteristika koji se grade za španjolskog naručitelja

VIDEO

U Brodogradilištu 3. maj u petak je porinut tanker za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija Panagia Thalassini, nosivosti 51.000 tona, koji se u tom brodogradilištu gradi za španjolsku tvrtku Marflet Marine.

To je prvo ovogodišnje porinuće u riječkom brodogradilištu od četiri planirana i prvi od dvaju tankera istih karakteristika koji se grade za španjolskog naručitelja. Dugačak je 183 metra, širine 32 metra, visina mu je 17 metara, a plovit će pod ciparskom zastavom.

Tanker se gradi kao novogradnja 722, pod nadzorom klasifikacijskog društva Lloyd registar, a kobilica je položena potkraj travnja 2015. godine. Kuma broda je konstruktorica i projektantica u 3. maju Ana Tišlerić, a vrijednost mu je poslovna tajna.   

Direktor Brodogradilišta 3. maj Domagoj Klarić rekao je da je to brodogradilište odlučno zadržati i vratiti naručitelje, koji žele svoje brodove graditi u 3. maju te da se to sada i potvrđuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Direktor korporativnih komunikacija Uljanik grupe Hrvoje Markulinčić izjavio je da se 3. maj "vraća u ritam" te da slijedi porinuće drugoga broda iz serije, zatim tankera za prijevoz asfalta za švedsku kompaniju, a potom još dvaju brodova za naručitelja iz Kanade.

Lijepo je vidjeti da 3. maj ulazi u ritam rada i porinuća i u ono što je najvažnije - dugoročnu održivost, rekao je Markulinčić.

Dodao je da je vlasnicima tvrtke Marflet Marine iz Španjolske ovo treći dolazak u Hrvatsku i potvrda da je riječ o brodovlasnicima koji traže ciljanu kvalitetu, a ne veliku serijsku proizvodnju.

Na upit o isplativosti, Markulinčić je rekao da se klasična brodogradnja samo jednostavnih brodova ne isplati, ali da Uljanik grupa ima knjigu narudžbi u kojoj kombinira visoko složene i nešto jednostavnije brodove, na kojima odmara resurse. U kombinaciji se brodogradnja definitivno isplati i može biti generator gospodarstva cijele Hrvatske, ocijenio je.

Na upit hoće li Uljanik grupa 2016. završiti s dobitkom, rekao je da je poslovanje definitivno stabilno i pozitivno, a na upit u vezi s jamstvima rekao da ne postoje problemi, da brodogradilište ima svoj ritam i da je knjiga narudžbi stabilna.

Uobičajeno je da na porinućima u 3. maju nazoče i zainteresirani građani, no danas u brodogradilištu nisu predvidjeli ulazak posjetitelja, budući da je, kako je rečeno, brod porinut tijekom radnog dana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag