• Članak
  • Komentari 36
  • Share 12
  • Tweet

Umjesto 900, Željezara Sisak će na posao vratiti tek 50 ljudi

Željezara će biti orijentirana na proizvodnju specijalnih vrsta čelika, a valjaonicu će demontirati i poslati u Meksiko. Time će nestati više stotina radnih mjesta

Petak, 13. 7. 2012. u 10:11    Piše: 24sata
Umjesto 900, Željezara Sisak će na posao vratiti tek 50 ljudi Žarko Bašić/Pixsell Nekoliko godina neće biti novih radnih mjesta

Novi vlasnik Željezare Sisak talijanska tvrtka Acciearie Bertoli Safau (ABS)  tijekom sljedeće dvije godine planira na posao vratiti 50-ak od nekadašnjih 900 radnika, a željezara će nakon više desetljeća prestati proizvoditi šavne i bešavne cijevi. Potvrdio je to u četvrtak tijekom posjeta Sisku predsjednik uprave ABS Italije Alessandro Trivillin, javlja večernji.hr

Na susretu s gradskim čelnicima Trivillin je predstavio poslovne planove te tvrtke u Hrvatskoj. Prema njegovim riječima, željezara bi trebala početi proizvoditi do studenog, no u znatno manjem opsegu nego prije. Umjesto na proizvodnju cijevi kao dosad, željezara će biti orijentirana na proizvodnju specijalnih vrsta čelika, a valjaonica cijevi – za koju su u ABS-u utvrdili kako je previše zastarjela da bi na njoj bila moguća tržišno isplativa proizvodnja – bit će rastavljena i poslana u Meksiko. 

Demontažom valjaonice više stotina radnih mjesta bit će izgubljeno, a novih sigurno neće biti tijekom prvih nekoliko godina.

Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić nije želio komentirati nešto o čemu ništa ne zna.

- Zasad je sve rekla-kazala. Nisam dobio ništa napismeno, kada dobijem onda ću vidjeti o čemu se radi, rekao je Pintarić.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Biznis.

Tagovi: željezara sisak, radna mjesta

Izdvojeni komentari 36 komentara Pogledaj sve komentare
13.07.2012., 12:06

prevareni: ma o čemu vi komentirate pa i maloumnik bi do sada vidio u ovih 20 godina što se učinilo sa kompletnom privredom i proizvodnjom i na što se sve svodi tuđi čovjek je to lijepo rekao javno,ono o 200 familija, srednje klase nema i nikada je neće biti više na našu žalost,pojebali su nas samo tako i prevarili,za hrvatski narod nikada neće teći med i mlijeko,samo suze i znoj OVI U 20 GODINA NISU U STANJU OFARBATI KOLIKO JE TITO U 10 GODINA NAPRAVIO,namjerno nisam stavio 20 godina,nisam jugonostalgičar ali čemu sve ovo vodi,jadni smo da jadniji ne možemo biti,ma ma knjiga bi se mogla na ovu temu pisati fujjjjjjjjjjjjjjjjj... prikaži sve

13.07.2012., 11:27

Stara: kako im je valjaonica trzisno neisplativa a isplati im se demontirano slati u mexico?????vjerojatno ce tamo pokrenuti proiz.mozda je postrojenje staro ali neznaci da nisu kvalitetni strojevi.neznam, al vratiti 50 ljudi???...ma ovo sve je pretuzno..

13.07.2012., 10:57

dr Debelomajmunčin@ Vlajogojac: što uradiše od države i ljudi,ni organizacija retardiranih debila ne bi bolje

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar