Obavijesti

News

Komentari 75

Veliki prosvjed Franka: Dolazi 60 autobusa iz cijele Hrvatske

Veliki prosvjed Franka: Dolazi 60 autobusa iz cijele Hrvatske
5

Udruga Franak u subotu organizira veliki prosvjed u Zagrebu. Nezadovoljni su jer su propali pregovori s bankama i Ministarstvom oko problema dužnika u švicarcima

VIDEO

Udruga Franak u subotu organizira veliki prosvjed u Zagrebu. Podražava ih i ekonomski analitičar Ivan Lovrinović iz udruge Promijenimo Hrvatsku.

Na prosvjed su se odlučili jer su propali pregovori s bankama i predstavnicima Ministarstva financija u vezi dugoročnog rješenja problema dužnika koji imaju kredite u švicarskim francima.

>>> Lalovac 'udario' po bankama

Vlada anarhija. Mi i dalje ustrajemo na ostavci guvernera Borisa Vujčića i viceguvernera Damira Odaka. Udruga Franak sudjelovala je u pregovorima no činjenica je da oni nisu polučili nikakve pomake, stoga smo se odlučili na miran prosvjed u subotu u Zagrebu. Ovim putem pozivamo sve nezaposlene, umirovljenike, branitelje, blokirane, ljude s kreditima, zaposlene koje ne primaju plaće… da nam se pridruže. Organizirali smo 60 autobusa iz svih gradova Hrvatske, a uz njih će doći i ljudi u vlastitom aranžmanu. Trebamo pokazati da je interes građana iznad interesa institucija', rekao je Ivan Kontrec, koordinator Udruge Franak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prosvjedna povorka okupit će se na Trgu Franje TuđmanaFormirat će se kolona koja će se uputiti do Trga bana Jelačića gdje će se podijeliti u tri grupe. Prva grupa će krenuti do Trga svetog Marka, druga će se uputiti prema Trgu hrvatskih velikana, a treća ostaje na Trgu bana Jelačića. Planirano je da prosvjed traje od četiri do šest sati. 

Franak će organizirat oko 60-ak autobusa koji će iz cijele zemlje prevoziti zainteresirane na prosvjed. Očekuju da će se skupiti između 15.000 i 30.000 ljudi.




Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a