Obavijesti

Kolumne

Jer sigurnost 'ubija': Trčite za snovima, oni vas neće čekati...

Jer sigurnost 'ubija': Trčite za snovima, oni vas neće čekati...
1

Jeste li uzeli rezervne čarape, imate li četiri pelene viška u torbi "just in case", jeste li ponijeli četkicu za zube ako vam se zalomi da poželite sami sebi dobro jutro na lokaciji koja nije vaš dom?

VIDEO

Ziheraši će me sada ukoriti ispod glasa jer Justin tome i služi, da se pored njega uvijek osjećamo sigurno. Problem je u tome što je to daleko od sigurnosti, jer prava je istina da ne možemo uvijek biti zaštićeni, na toplom i na sigurnom. Pravu sigurnost osjetit ćemo onda kada bez tih "duplih čarapa" sami sebi dokažemo da smo uspjeli. Kada osjetimo sigurnost vodeći samo sebe dokazujući sebi da možemo, bez te goleme vreće "zasvakislučajevaca".
 
Moram biti jasnija, nije da vam uistinu savjetujem da hodate u mokrim čarapama, ali noseći one druge "za svaki slučaj"postoji realna mogućnost da ćete ih presvući iako one prve nisu ni bile mokre. I tu nastaje opasnost. Nećete ni pokušati jer ćete ponovno uskočiti u zonu sigurnosti. Do sada je već dovoljno jasno da ne pričam baš o čarapama. Pričam o vašem životu. Ako uvijek imate rezervnu varijantu, rijetko kada ćete pokušati ono što uistinu želite jer će (naizgled veći) strah od neuspjeha nadvladati (naizgled manju) šansu od uspjeha. I tu ćete uskočiti u svoje suhe čarape i dok vam srce divlje kuca zamišljati kako u mokrim čarapama trčite prema svojim snovima.
Ako uvijek imate rezervnu varijantu, rijetko kada ćete pokušati ono što uistinu želite jer će (naizgled veći) strah od neuspjeha nadvladati (naizgled manju) šansu od uspjeha. 
 
Justin Case je čudan momak. Ne bih rekla da je pravi prijatelj i iskreni suputnik kroz život. Justina poznajemo svi i uglavnom nam služi kao utočište od otvorenih lovišta života. Znate ono, prijatelj koji vas uvijek zagrli i utješi, učini da se osjetite sigurno i zaštićeno, ali istovremeno vas baš nikada ne potakne da učinite ono što doista želite, da budete hrabri, pregrizete taj strah i učinite odvažan korak u smjeru u kojem vas vodi vaše srce, iako osjećate strah i nesigurnost. Justin jednostavno nije takav prijatelj.
 
Dobra vijest jest da Justinu možemo dati šansu da se promijeni i da postane baš onakav prijatelj kakvog bismo svi željeli imati – onaj kojem povjeravamo svoje najluđe snove, onaj koji nas ne gleda u čudu kada mu kažemo da baš želimo napisati roman, onaj koji nam ne govori "ostani"  kada bi nam zapravo trebao reći "idi".
 
Istina je da svi biramo svoje prijatelje i oni su neka vrsta našeg ogledala.
 
Tražimo li u njima ono što mi nemamo kako bi nas upotpunili, ili pak tražimo iste onakve kakvi smo i samo da bismo potvrđivali sami sebe i tražili podršku od njih i onda kada duboko u sebi znamo da nas ne treba podržati – ovisi samo o nama.
 
Postoji određeni trenutak u životu svih nas kada bismo trebali poželjeti jednog sasvim novog Justina. Odvažnog i iskrenog. Onog koji će vam reći: Idi! Past ćeš, ali i ustati! Vjerujem u tebe!
 
On će biti tu da vam kaže, "just in case" ako ste zaboravili:
Imajte duple čarape, ali znajte da i u ovima koje nosite možete doći na mjesto koje želite.
U potpisu: tvoj Justin Case, friend not foe.

Spremajući se za večeru, u velikoj žurbi, shvatim da će mi u ovu minijaturnu torbicu jedva stati osnovne stvari. Oklijevajući na trenutak, pogledam veliku torbu koja visi na ormaru, ali istog trenutka odustanem. Nisam došla do ovog trenutka da bi me prestravila malena torbica u kojoj neće biti nepotrebnih stvari, "just in case". Mogu to sve i bez njih. Mogu i sama. Uostalom, Justin je sa mnom. Bolji nego ikada.

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

O autorici:


Moje ime je Jana Krišković Baždarić. Započela sam pisati blog kako bih sama sebi dala odgovor na pitanje što želim u životu i koje su moje iskrene želje. Post po post moj blog se pretvorio u priču o ženi kojoj su se počeli ostvarivati snovi i koja je počela živjeti jedan sasvim običan život - onaj koji zaista želi. Drage dame, ljubiteljice chick lita, navalite! Spakirajte svoju snagu u kofere, pročitajte i slijedite savjete s mojih stranica i sigurna sam da i vas nakon toga očekuje put u život koji pišu vaše želje! Vaš crveni tepih je spreman! Pratite me na mom blogu i Facebook stranici.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ
KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ

Plus+ Sad, kao predsjednik koji ne smije biti premijerski kandidat, prijeti osvetom HDZ-ovcima. Iako prijeti samo jednoj osobi, Ivanu Turudiću. Za ostalo vjerojatno neće imati hrabrosti

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu