Obavijesti

Brza i tiha gradnja Ytong niskoenergetske kuće

Brza i tiha gradnja Ytong niskoenergetske kuće
4

Obitelj Simičić svojim novim stambenim objektom, Ytong niskoenergetskom kućom, u Žminju nudi budućim gostima rijetke trenutke sjedinjavanja s ljepotama prirode.

Probuditi se okružen prekrasnim šumskim pejzažem u samom srcu Istre, osjetiti oazu mira i spokoja gdje meditaciju može prekinuti samo cvrkut ptica i prijateljevanje sa srnama i jelenima, itekako je idealni recept za odmor i kontemplaciju. Upravo takve, danas već rijetke trenutke sjedinjavanja s ljepotama prirode, nudi budućim gostima obitelj Simičić svojim novim stambenim objektom u Žminju.

Riječ je o novoizgrađenoj Ytong niskoenergetskoj kući od 166 m2 neto prostora. Kako je ideja o gradnji kuće potekla od želje da se Duškova 21-godišnja kći Tihana „baci“ u poduzetničke vode i krene s iznajmljivanjem objekata turistima, izbor lokacije zemljišta bio je od iznimne važnosti. Stoga, nakon prodaje naslijeđene nekretnine, obitelj Simičić je odlučila investirati u idealno zemljište koje bi svojom lokacijom mamilo buduće turiste. Obitelj Simičić planira na istom mjestu unutar narednih pet godina izgraditi i svoj vlastiti, novi dom. "Nastavljamo graditi s Ytongom, tu nema dileme”, siguran je Duško.

“Odabrali smo niskoenergetsku kuću zbog loših iskustava kod prethodnih objekata gdje smo živjeli i gdje trenutno živimo. Naime, naša kuća u Ližnjanu zidana je betonskim blokovima i ciglom te je bilo nužno postavljanje dodatne termoizolacije. Kada smo krenuli u ovu izgradnju bitna nam je bila kvaliteta i ušteda na potrošnji energenata za grijanje i hlađenje. Također, što jednostavnija gradnja bila je jedan od uvjeta, jer sam imao želju sudjelovati u gradnji”, otkrio je Duško.

Kada je donesena odluka o izgradnji niskoenergetske kuće Duško nije ni trenutka dvojio koji materijal će mu to omogućiti. Doticaj s Ytongom Duško je imao još prije desetak godina kada je izgradio vlastiti kamin i obzidao ga Ytong materijalom. Već tada se uvjerio u njegovu izolacijsku kvalitetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Spoj savršenog dizajna, udobnosti i kvalitete izgrađenog zdanja s idiličnim ambijentom okoline zasigurno će mladoj Tihani osigurati uspjeh u novom poduzetničkom pothvatu.

"Osim što se pokazao najboljim izolatorom, Ytong omogućava tihu gradnju, odnosno umjesto mješalice koristi se ljepilo, što je nama bilo bitno, kako tijekom turističke sezone susjedima ne bismo ometali goste. Gradnja je iznimno jednostavna i brza, kao slaganje lego kockica, čime je naročito bio oduševljen moj 24-godišnji sin", rekao je Duško koji jedva čeka prve rezultate uštede života u kući koja je građena Ytong blokovima 40 cm bez dodatne izolacije te Ytong stropa kao međukatne i krovne konstrukcije

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!