Obavijesti

Tjedan hrvatske knjige: Više od 320 knjiga već od 28 kn

Tjedan hrvatske knjige: Više od 320 knjiga već od 28 kn
1

Odaberite svoje omiljene domaće autore i njihove romane jer na Mondu traje Tjedan hrvatske knjige, a cijene se kreću već od odličnih 27,93 kn.

Dan hrvatske knjige obilježava se 22. travnja, a na Mondu možete odabrati knjige hrvatskih autora u izdanju V.B.Z.-a, Jesenski i Turka, Frakture, Naklade Ljevak i Algoritma po akcijskim cijenama. Tjedan hrvatske knjige na Mondu traje od 20. do 27. travnja.

Više od 320 knjiga na sniženju

Mondo cijeli tjedan posvećuje hrvatskim književnim djelima te vam donosi autore čije ćete knjige zasigurno poželjeti na svojoj polici. Kvaliteti hrvatskog pisanog stvaralaštva pridonosi činjenica da su naši autori rado čitani i u svijetu. Odaberite između publicistike, poezije, dječje literature, povijesnih i pustolovnih romana, SF-a i trilera autora poput  Hrvoja Šalkovića, Dobriše Cesarića i Mire Gavrana koji je ujedno jedan od najprevođenijih hrvatskih autora u inozemstvu. 

Dan hrvatske knjige u čast Marku Maruliću

Otac hrvatske književnosti, Marko Marulić, prije više od 5 stoljeća dovršio je jedno od najvažnijih djela hrvatske književnosti – 'Juditu'. Upravo 22. travnja davne 1501. godine taj je ep započeo svoj bogati literarni put, a u spomen na taj događaj, Hrvatski je sabor prije 19 godina 22. travanj odlučio obilježiti kao Dan hrvatske knjige. 

Ne propustite Tjedan hrvatske knjige na Mondu i do 27. travnja na Mondu odaberite svoje omiljene knjige hrvatskih autora po akcijskim cijenama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja
Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'