Obavijesti

News

Komentari 24

Bankaru tri godine zatvora: Sa štednji 'posudio' 1,2 mil. kuna

Pritisnut financijskim poteškoćama Potkonjak je došao na ideju da "posudi" nešto s njihovih oročenih štednji. Pokrivao je dugove na Dinersu i kupio si automobil

VIDEO

Stjepan Potkonjak (44) nepravomoćno je osuđen na tri godine zatvora jer je rodbinu 'olakšao' za 1,2 milijuna kuna. Potkonjak je tijekom suđenja priznao nedjela i pokajao se te je obećao da će vratiti novce oštećenima, no u utorak se nije pojavio na objavi presude.

Od sredina 2006. do sredine 2008. bio je direktor poslovnice "Volksbanke" na Maksimirskoj cesti u Zagrebu. Osim za rukovođenje poslovnicom i kontrolu zakonitosti postupanja bio je zadužen i za promicanje poslovne politike banke te kontakte s VIP klijentima među kojima je bilo i nekoliko članova njegove obitelji. Pritisnut financijskim poteškoćama Potkonjak je došao na ideju da "posudi" nešto s njihovih oročenih štednji. No prije nego što je novac uspio vratiti slučaj je razotkriven. 

Priznao je da je u kolovozu 2006. posegnuo za novcima s računa Milice D., kojoj je lažirao razročenje sredstava te u dva navrata zadržao za sebe nešto više od 10.000 eura. Uzeo joj je ukupno 147.410 kuna. Sa 100.000 kuna koje je uzeo s oročene štednje Ane D. N. platio je dugove koje je u to vrijeme imao prema "Dinersu", a dio novca s računa Zdenke B. - 127.150 kuna - prebacio je na račun autosalona u kojem si je kupio "Suzuki".

Albinu D. malverzacijama s oročenom štednjom uzeo je oko 450 tisuća kuna, dok je Stjepanu B. podigao nešto više od 540 tisuća kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Daniela Kustec proglasila ga je krivim za 15 kaznenih djela - zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava te mu ublažila presudu. Budući da i sada plaća tri kredita te alimentaciju za dvoje djece sud ga je oslobodio plaćanja troškova procesa, kao i izdataka za branitelja koji mu je bio postavljen po službenoj dužnosti.

Kako je u međuvremenu "Volksbanku" kupila "Sberbank " sav novac Potkonjak će, ukoliko presuda postane pravomoćna, morati vratiti novoj upravi.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21