Obavijesti

News

Komentari 4

Bjelovar: Dobio je godinu i pol zatvora zbog ubojstva oca

Bjelovar: Dobio je godinu i pol zatvora zbog ubojstva oca
1

Filip Krmpotić (22) je izrazio kajanje zbog ubojstva oca bez obzira što je njega i majku stalno vrijeđao i napadao. Vrhovni sud je potvrdio godinu i pol dana zatvora

VIDEO

Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Bjelovaru kojom je Filip Krmpotić (22) osuđen na godinu i pol zatvora zbog ubojstva oca. 

Vrhovni sud je odbijajući žalbu okrivljenika naveo da se ne radi o nužnoj obrani na koju se pozivao Krmopić, obrazlažući kako napad Filipovog oca Krunoslava na suprugu ne znači da je Filipova majka bila životno ugrožena. 

Kobnog 29. listopada 2011. u obiteljskoj kući u naselju Podgarje kod Virovitice, Krunoslav je pijan počeo vrijeđati suprugu i tada 19-godišnjeg sina. 

Nakon izlaska iz kuće "glava" obitelji je nastavio  u dvorištu s uvredama, da bi potom zgrabio suprugu Ljerku za prsa, što je kod sina izazvalo gnjev. On je odgurnuo oca braneći majku te uzeo sjekiru i njome udario oca po glavi. Na raspravi je kazao kako je bijes sve više rastao u njemu, jer je otac ustrajavao u verbalnom, a potom i u fizičkom napadu na majku. Oca je, navodeći na raspravi, tupim dijelom sjekire udario po glavi te mu zatim zadao još nekoliko. 

Nakon što je krvav pao na tlo majka je nazvala Hitnu i policiju. Filip je izrazio kajanje zbog ubojstva oca bez obzira što je njega i majku stalno vrijeđao i napadao. 

Filipu, koji je u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio mlađi punoljetnik je to uzeto kod određivanja visine kazne, a u kaznu zatvora računa mu se  i 15 dana provedenih u pritvoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca