Obavijesti

News

Komentari 134

BMW-om pregazio tri učenice: Župan se nije izjasnio o krivnji

BMW-om pregazio tri učenice: Župan se nije izjasnio o krivnji
11

Deni Župan je 25. travnja 2013. očevim BMW-om na pješačkom prijelazu u Sl. Brodu udario u tri djevojke koje su se vraćale kući iz škole. Jedna je preminula

VIDEO

Iskazima svjedoka i oštećenih, u ponedjeljak je na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu započelo suđenje Deniju Županu (21) koji je 25. travnja prošle godine očevim BMW-om udario u tri djevojke koje su se vraćale kući iz škole. 

Optuženi se suzdržao od izjašnjavanja o krivnji, pa je Sud sukladno zakonu zaključio da se ne osjeća krivim. Svjedok Nino Bičanić potvrdio je kako je tog dana kretao lijevom stranom nogostupa Cankareve ulice prema Poljoprivrednoj školi, primijetivši kako iz suprotnog smjera velikom brzinom dolazi BMW srebrno-sive boje.

- Vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i naglo skrenuo na lijevu stranu te udario u tri djevojke koje su u tom trenutku kretale nogostupom na drugoj strani, paralelno sa mnom. Vozilo je udarilo u kuću i odbilo se natrag, udarivši pritom u djevojke. Bio sam u šoku i nisam mogao prijeći cestu, ali vidio sam dvije djevojke kako leže na leđima, dok tijelo treće djevojke s mjesta na kojem sam se nalazio nisam vidio – rekao je Bičanić.  

Ivona preminula u bolnici, Margareta je ostala bez noge

Ivona Srećković preminula je u bolnici tri dana nakon nesreće. Margareta Sedlarević  i Anamaria Sabljak, obje 15-godišnjakinje, zadobile su teške ozljede. Margareta je ostala bez noge. Djevojke su se ipak oporavile i u siječnju ove godine vratile u školske klupe.

Župan je, stoji u optužnici, neposredno prije nesreće vozio brzinom od 93 kilometra na sat, a upravljao je vozilom čija je snaga motora veća od 80 kW, što njemu kao mladom vozaču nije bilo dopušteno.

Tužiteljstvo traži pet godina zatvora

Mladić je već kažnjavan zbog alkoholiziranosti te nepropisne brzine u naselju, pa je Državno odvjetništvo zatražilo da se izrekne kazna zatvora u trajanju od pet godina. Isto tako zatražena je sigurnosna mjera upravljanja motornim vozilom u istom vremenskom razdoblju – rekla je Kristina Zetović Urbanovski, glasnogovornica Općinskog suda. 

Iako se govorilo ipak nije bilo zahtjeva od strane tužiteljstva da se Deni Župan pritvori do okončanja suđenja, mladić se i dalje brani sa slobode. 

Suđenje se nastavlja u utorak kada će svoje nalaze iznijeti vještaci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa