Obavijesti

News

Komentari 7

'Boršić je rekao da studentica Ana ima veze s dojavom o Fini'

'Boršić je rekao da studentica Ana ima veze s dojavom o Fini'
3

Štrk je rekao da su u pljački poslovnice Fine u Zvonimirovoj 2005. u Zagrebu, kad su ubijena dvojica zaštitara, sudjelovali on, Ivica Tucman i treći maskirani čovjek

VIDEO

Dubravka Žugelja nisam vidio do ranijeg suđenja, a s Antom Rosom nikada u životu nisam komunicirao, svjedočio je Ivica Štrk na Županijskom sudu u Zagrebu. Štrk je rekao kako su u pljački poslovnice Fine u Zvonimirovoj 2005. u Zagrebu , kada su ubijena dvojica zaštitara, sudjelovali on, Ivica Tucman i treći maskirani čovjek za kojeg ne zna tko je to bio.

Štrk i Ivan Boršić, koji je isplanirao pljačku pravomoćno su osuđeni na 10 godina zatvora. Dubravko Žugelj na prethodnom suđenju osuđen je na 40 godina za ubojstvo zaštitara Drage Renara i Stipe Mušana, a Ante Roso, kome se sudilo u odsustvu jer je bio u bijegu na šest godina. No kako su se Boršić i Štrk poslije na glavnoj raspravi branili šutnjom te ih ostali okrivljenici, koje su teretili nisu mogli ispitati, Vrhovni sud ukinuo je nepravomoćnu presudu. U ovom postupku Boršić i Štrk su svjedoci.

- Boršić mi je rekao da hoda s Anom. Visokom plavušom koja studira pravo i ima neke veze s tipom (dojavom). Hvalio se i da ima zaštitara koji mu daje podatke o Fini i da se s njim nalazi kod groblja u Sv. Heleni - svjedočio je Štrk dodavši kako je Boršić uvijek imao nacrtan plan poslovnice Fine ili banke koju su opljačkali. Dodao je i kako je Boršić uvijek uzimao tal (dio plijena) i za onoga koji bi im dao dojavu o plijenu. Štrk je rekao kako o pljački u Fini nikada s nikim nije razgovarao pa ni s Boršićem koji mu je 2,5 mjeseca kasnije dao dio plijena.

- Dao mi je manje novaca od dogovorenog. Rekao je da su dva čovjeka poginula i da to mora podmazati i zataškati - rekao je Štrk dodavši kako je nakon pljačke Fine izbjegavao Boršića što je više mogao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pokušavao me nagovoriti još na neke pljačke na što nisam htio pristati - završio je Štrk.

Dražen Bekavac, koji je na prethodnom suđenju oslobođen, svjedočio je o tome kako je sakrio plijen iz poslovnice Fine u Zvonimirovoj.

- Ivica Tucman nazvao me isti dan kad je bila pljačka. Kada smo se našli s njim je bio neki čovjek.Imao je kapu na glavi pa ne znam tko je to bio. Tucman mi je rekao da sakrijem novac od 'utjere'. U autu, za koji mi je rekao gdje je, našao sam dvije torbe. U jednoj je bio novac, a u drugoj nešto lagano što je lupkalo. Mislim da se radilo o oružju. Tu laganu torbu, koju nisam otvarao, bacio sam u rijeku preko Savskog mosta, a novac sam zakopao na posjedu kuma Žarka Relotića u Novom Čiču. Na mjesto gdje sam stavio novac posadio sam boriće. Nakon pola godine Boršić mi je rekao da ga iskopam. Iskopao sam ga, kumu rekao da prošeta, a Boršić je potom dva sata prebrojavao novac te mi potom dao do pet tisuća kuna - rekao je Bekavac. Tvrdi da ne poznaje Antu Rosu niti Dubravka Žugelja

U sudnici su u petak bili sin Ante Rose i brat i otac Dubravka Žugelja kao publika. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!