Obavijesti

News

Komentari 168

Sud ukinuo rješenje o pritvoru Bandića, Laco ipak na slobodi

Sud ukinuo rješenje o pritvoru Bandića, Laco ipak na slobodi
8

Sudac je Laci odredio zamjenske mjere opreza, zabranu približavanja svjedocima i zabranu poslovne aktivnosti. Bandić ostaje u Remetincu, ali bez rješenja o pritvoru

VIDEO

Istražni sudac Zdenko Posavec odbio je zahtjev Uskoka da se pročelniku Ureda gradonačelnika Zagreba Miri Laci ponovno odredi pritvor jer je, smatraju, prekršio odredbe pod kojima je pušten da se brani sa slobode.

Ipak odredio je dvije zamjenske mjere opreza, zabranu približavanja svjedocima i zabranu obnašanja poslovne aktivnosti tj. dužnosti pročelnika Ureda gradonačelnika dok traje istraga. Laco je oko 14 sati s odvjetnikom Jurom Martinovićem izašao iz Uskoka. Rekao je kako je prilikom dolaska na sud bio spreman na sve, ali da je smatrao da će sud vjerovati da se pridržavao onog što je obećao. Zadovoljan je odlukom  suda, no njegov odvjetnik je najavio da će se žaliti na rješenje o mjerama opreza.

Pokretanje videa...

Helena Tkalčević/24sata VIDEO

Uskok tražio pritvor

Laco je nešto prije 13 sati došao na Županijski sud koji će raspravljati o zahtjevu Uskoka da se mu se ukine jamstvo i odredi pritvor.

Pri ulasku u zgradu suda Laco nije bio voljan dati izjavu , a njegov odvjetnik Jure Martinović tek je kratko kazao:

- Vidimo se za pola sata, nadamo se da ćemo obojica izaći van.

Pritvaranje je zatraženo nakon što je Laco dao intervju Večernjem listu u kojem je izrazio ogorčenje na represivni aparat jer je u pritvoru završio zbog sumnje da je gradski proračun oštetio za 18.000 kuna.

Optužio je i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića da "shizofreno traži neprijatelje i zatvara ih" , i dodao da je odluka o njegovom pritvaranju vjerojatno donesena u nekom od gornjogradskih restorana.

Uskoku je sporna njegova izjava da je službeno vozilo grada Zagreba dao na korištenje Mili Horvat te da bi to učinio opet kada bi bile iste okolnosti. Rekao je i da će, ako treba, uplatiti 18.000 kuna u proračun Grada, Inače, Horvat su gradskim autom nekoliko puta prevezli u Beč na liječenje.

Robert Anić/Pixsell

Sud opet ukinuo rješenje o pritvoru Bandića

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda drugi put je ukinulo odluku suca istrage da se Milanu Bandiću odredi jednomjesečni pritvor.

Vijeće smatra da sudac istrage nije dovoljno obrazložio mjeru opreza opasnosti od utjecaja na svjedoke , odnosno na koje je svjedoke točno mislio, te mjeru opreza ponavljanja djela. Također, Vijeće smatra da bi se trebala razmotriti mjera opreza zabrane obavljana poslovne aktivnosti.

Pokretanje videa...

Helena Tkalčević/24sata VIDEO

Bandić ostaje u pritvoru , a već za sutra zakazano je novo ročište. Ova odluka znači i da ostalih osam osumnjičenika , među kojima je i Slobodan Ljubičić , a koji su trebali izaći uz jamčevinu, i dalje ostaju u pritvoru jer je ukinuta cjelokupna odluka o uvjetnoj slobodi uz jamčevinu.

Sudac će morati donijeti novo rješenje , na koje onda opet postoji mogućnost žalbe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u