Obavijesti

News

Komentari 202

Denis Mandić (25) u Irskoj leži u komi, na kisiku je i aparatima

Denis Mandić (25) u Irskoj  leži u komi, na kisiku je i aparatima
3

Dok se ne probudi iz kome, mi nećemo znati u kakvom je mladi Denis stanju. Cimer Jimoh iz Nigerije zadao mu je teške ozljede glave, posebice desne strane

VIDEO

Dok se ne probudi iz kome, mi nećemo znati u kakvom je Denis stanju. Cimer Jimoh iz Nigerije zadao mu je teške ozljede glave, posebice desne strane i postoji mogućnost da mu je desna strana mozga toliko oštećena da se neće moći uopće kretati, a niti govoriti.

U neizvjesnosti smo svakog dana, zovemo bolnicu, a i oni nas kad god se nešto promijeni, kaže Ivona, supruga Osječanina Denisa Mandića (25). Njega je protekle srijede u unajmljenoj kući u irskom gradu Cork, napao cimer Jimoh Olumatemilorun (21). Zaskočio ga je dok je s drugim cimerom Alexom gledao televiziju i počeo ga metalnom šipkom lupati po glavi. Već od prvog udarca Denis je pao na tlo i ostao ležati u nesvijesti, a Alex je uspio pobjeći.

Denis u Irskoj živi i radi već dvije godine, kako bi supruga i on prestali biti korisnici socijalne pomoći. Počeo je radeći uglavnom po hotelima, isprva živio u hostelu, a potom je dijelio podstanarske stanove i kuće s raznim cimerima. Obzirom da je stanovanje u irskim gradovima iznimno skupo, cimerstvo je uobičajen način života za naše Hrvate na radu u toj zemlji. S Alexom i Jimohom počeo je živjeti prije dva mjeseca. Denisa posjećuju i prijatelji koji također rade u Corku i koji Ivonu obavještavaju o njegovom stanju.

- Prijatelji mi javljaju da je sam u sobi, na aparatima, ima cjevčicu za kisik i u komi je pa ništa ne čuje niti osjeti. Liječnici su mi rekli da sve ovisi hoće li splasnuti otok na njegovom mozgu - kroz suze pripovijeda Ivona koja svoje strahove i brige dijeli sa svekrvom, Denisovom majkom Brankom.

-Pokušavamo skupiti novac da bar Ivona ode u bolnicu i bude uz njega - kaže očajna Branka.

A da život u Irskoj nije tako bajan kao što se priča, potvrdio nam je i Osječanin Ivan.

- Lako nađeš posao, ali ga lako i izgubiš. Ima puno doseljenika koji su došli u potrazi za poslom. Dublin je pun kriminala. Imaju dosta mafijaša, narkomana, uličnih bandi. Svakoga dana nekoga izbodu na ulici, okradu ga. Cork je manji grad i puno je mirniji. Tamo skoro pa nema kriminala zato mnogi koji imaju djecu idu tamo tražiti posao - otkrio nam je Ivan koji u Irskoj živi već nekoliko godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca