Obavijesti

News

Komentari 165

Drama u Puli: Oteo je policajcu pištolj i uperio mu ga u glavu

Drama u Puli: Oteo je policajcu pištolj i uperio mu ga u glavu
7

U trgovačkom centru u Šijani zaštitar je zatekao Veljka M. (35) u krađi te je pozvao policiju. Na mjesto su stigli policajac i policajka, no 35-godišnjak je počeo bježati

VIDEO

Prava drama odvijala se oko 15 sati kod nekadašnje Stande u Koparskoj ulici u PuliU trgovačkom centru u Šijani zaštitar je zatekao Veljka Mandića (35) u krađi te je pozvao policiju. Na mjesto su stigli policajac i policajka, no Mandić je počeo bježati. 

Policijski službenici ipak su ga sustigli u Koparskoj ulici, kod Stande, te je došlo do naguravanja u kojem je Mandić fizički napao policajku, a potom policajcu oteo službeni pištolj i uperio mu ga u glavu.

Sve je trajalo oko desetak minuta, a Mandić nije stigao repetirati pištolj jer su drugi policajci ubrzo stigli i svladali ga. Uhićen je i odveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Inače, pulski kriminalac Veljko Mandić policiji je poznat od ranije. Osim pentranja po krovu pulskog zatvora u svibnju 2006. kada je prijetio skokom zbog neadekvatne liječničke pomoći u zatvoru, javnost je zgrozio i brutalnošću kada je u kolovozu 2009. s još jednim Puljaninom oteo 30-godišnjaka I.S. iz Pleternice zbog duga od nekoliko tisuća kuna. 

Duško Marušić/PIXSELL

Otmičari su tada nesretnog Pleterničana namamili u Mandićev stan u Ulici Olge Ban u Puli. Oteti muškarac je u Mandićevom stanu preživio pravi pakao. Nasilnici su se doslovce iživljavali nad njim. Svukli su ga golog, prethodno mu otevši sve što je imao kod sebe. Golog su ga odveli u mračni podrum, vezali za vrat lancem i privezali za vodovodnu cijev. Tukli su ga štapovima i skakali po njemu. Da im tako vezan ne pobjegne trakom su mu dodatno vezali ruke na leđima te su ga vezanog ostavili cijelu noć u toj mračnoj prostoriji koju su dodatno zaključali lokotom. Zbog ove otmice Mandić je osuđen na nepune tri godine zatvora.

Oružje i bombe već su nekoliko puta bile u Mandićevim rukama kada je znao prijetiti drugim ljudima.

Da je hrvatska policija u lošoj formi i nekako od slučaja do slučaja sve češće nespretna i nespremna u koštacu s opakim kriminalcima, pisali smo prije dva mjeseca kada se u Zagrebu jedan razjareni muškarac doslovce poigravao s petoricom policajaca bacivši ih na pod. Razjareni zagrebački 'Rambo' policajce je bacao kao od šale.  Najnoviji slučaj u Puli samo potvrđuje govorkanja o svakodnevnoj lošoj formi policije.

Jedan anonimni policajac s 15-godišnjim iskustvom tada nam je kazao da nakon završene škole nije vježbao pucati i da nikad nije došao na red da ima provjeru znanja i sposobnosti primjene zahvata za privođenje, obrane od fizičkog napada i da su se svi nekako fizički zapustili unatoč što im sve češće fali vještina i znanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk