Obavijesti

News

Komentari 250

Fra Šime svu krivnju prebacio na bankaricu: 'Prevarila me...'

Fra Šime svu krivnju prebacio na bankaricu: 'Prevarila me...'
5

Fra Šime Nimac je na sudu rekao da on milijun eura nikad nije iznio iz banke nego ga je u dogovoru s bankaricom stavio u njezin privatan sef u njezinom uredu

VIDEO

Suđenje fra Šimi Nimcu i Jasmini Bilonić ušlo je u završnu fazu te će im u petak na Županijskom sudu u Splitu biti izrečena presuda. 

U ponedjeljak je na rasporedu bilo fra Šimino iznošenje obrane u kojem je svu krivnju za nestali novac pokušao svaliti na bivšu bankaricu. Sudsko vijeće je pregledalo poduži fra Šimin iskaz koji je dao DORH-u i iz kojeg se moglo zaključiti da su sve novčane transakcije odrađene nakon što je to sugerirala Jasmina. Na njen prijedlog je od gotovo deset milijuna kuna uplaćenih na račun župe, podigao nešto više od dva milijuna kuna kako bi u Splitskoj banci mogao otvoriti privatni račun. Ostatak novca je mislio oročiti te ishoditi kredit za proširenje crkve. Rate kredita bi plaćao kamatama od oročenog novca, koji bi na kraju opet ostao župi. No ubrzo je uvidio da će zbog franjevačkih spletki biti smijenjen. Prepao se da novac od prodaje ne nestane kao novac od prodaje župne kuće, pa je odlučio i tih sedam i pol milijuna kuna spremiti na sigurno. Jasmina mu je sugerirala da novac prebaci na privatni račun, no fra Šime nije htio. "Nema problema imam ja pretinac gdje će novac biti siguran.", rekla mu je navodno bankarica.

''Bankarica me planski prevarila''

Fra Šime kaže da je tih milijun eura podigao u dva navrata te bi odglumio da je novac iznio iz banke. U vrećice s oznakom banke bi stavili papir, a novac pohranili u Jasminin sef. Što se tiče kupnje Pasata, fra Šime kaže da je imao nešto svog novca, a ostatak je posudio od prijatelja, koji je to potvrdio tijekom suđenja. Sporni brod je, kazao je fra Šime u iskazu DORH-u, kupila Jasmina. Rekla mu je da ima svojih 50 tisuća eura, dok će ostatak novca posuditi. 

Cijelo vrijeme do izbijanja afere nije ni na trenutak posumnjao da je novac na sigurnom. No kada su se novine raspisale o pronevjeri novca Jasmini je rekao da mu vrati sav novac, kako bi ga mogao uplatiti nazad na račun. 

- Ni nakon njenog pritvaranja nisam vjerovao da je u pitanju prijevara - kazao je lakovjerni franjevac. Budući im je bilo zabranjen kontakt, putem njenog odvjetnika je tražio da vrati novac. Jasmina ga je stalno zavlačila, da bi na kraju izbjegavala bilo kakav odgovor. 

- Čuo sam da se hvali kako za tih milijun eura nemam ništa napismeno i da je ona mirna, jer nemam nikakvih dokaza. Iskoristila je moje stanje stresa zbog problema s nadređenima kako bi me planski prevarila - izjavio je fra Šime. 

Njegovo usmeno iznošenje obrane je moralo biti prekinuto zbog obveza tužiteljice i članice porote u drugom suđenju. Nastavit će se u utorak, kada bi svoju verziju njihovog odnosa trebala iznijeti Jasmina Bilonić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 250
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa