Obavijesti

News

Komentari 0

Gorjeli u kući: 'Spašavao sam trudnu ženu i muža iz vatre'

Gorjeli u kući: 'Spašavao sam trudnu ženu i muža iz vatre'
4

Trudnu Antigonu (20) i njezina muža Pjetera s balkona kuće u plamenu spasili su susjedi. U teškom stanju prevezli su ih u bolnicu. Morat će na više operacija

VIDEO

Čuo sam susjeda kako viče: ‘Upomoć, izgorismo!’, pa sam preskočio ogradu. Pozvao sam Hitnu pomoć i vatrogasce, a tada su došli i drugi susjedi. Susjedu su ruke bile opečene, a koža mu je visjela s njih. Nisam mu tada vidio trudnu ženu, govori Luka Tomić iz Karina Gornjeg kraj Obrovca.

Dino Stanin/Pixsell
Susjed Luka Tomić

Njegovi susjedi, supružnici Pjeter (26) i Antigona Kajtazi (20), koja je u sedmome mjesecu trudnoće, u teškom su stanju u riječkoj bolnici. Stradali su u požaru obiteljske kuće u utorak oko osam sati. Pjetar je otišao u pekaru koju drži u centru sela, a Antigona je ostala spavati. Izbio je požar kojem se još pouzdano ne zna uzrok, no pretpostavlja se da je zaiskrilo iz instalacija jer je izgorio stolić u njihovoj blizini u dnevnom boravku. 

Dino Stanin/PIXSELL

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dim je vjerojatno ošamutio Antigonu Kajtazi koja je ostala spavati nakon što je suprug otišao do pekare. Kad se vratio, nije mogao ući u kuću zbog požara pa je u očaju provalio. Ulazak u kuću unio je novi val zraka pa se požar i pojačao. Susjedi kažu da je svježi ulaz kisika izbio sva prozorska stakla iz okvira. 

Pjeter je uzeo trudnu ženu u naručje te je iznio na balkon jer kroz vrata više nije mogao proći zbog vatre i gustog dima. Zapomagao je s balkona pa su u pomoć požurili susjedi, donijeli ljestve i pomogli im sići te pokušali ugasiti vatru prije dolaska vatrogasaca. Supružnike je Hitna pomoć prvo prevezla u zadarsku Opću bolnicu.

- Oboje imaju teške opekline glave, ruku i gornjeg dijela tijela, a nagutali su se i dima. Opekline su životno opasne, ali kako je riječ o mladim ljudima, postoji šansa za preživljavanjem. Ona ima 45, a on 35 posto opečenog tijela. Kod nas su u Jedinici intenzivnog liječenja stabilizirani i uvedeni u induciranu komu te prebačeni u Rijeku. 

Privatni album
Pjeter i Antigona Kajtazi

Očekuje ih više operativnih zahvata - rekao nam je dr. Edi Karuc, kirurg zadarske Opće bolnice.

Liječnici nam kažu kako bebi za život u utrobi ne treba funkcija majčina mozga, a sve što joj treba dobiva kroz krv.

Nerođena beba u 29. tjednu trudnoće prošla je bez ozljeda

Dežurni liječnik iz KBC-a Rijeka rekao nam je kako su supružnici stabilno i da je beba dobro.

- Teško mi je zbog svega. Pa ona je još dijete. Sve je na njoj izgorjelo - kaže Ružica Šabanović, koja radi u pekari Pjetrova brata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a