Obavijesti

News

Komentari 2

HGSS-ovci pronašli nestalog pastira iz Tučepa u masliniku

HGSS-ovci  pronašli nestalog pastira iz Tučepa u masliniku
2

Nakon što su obišli stoku koja se nalazi na slobodnoj ispaši i krenuli natrag, na predjelu Kozarice, pastir se odvojio od kćerke i krenuo u nepoznatom smjeru

VIDEO

HGSS je u četvrtak ujutro pronašao 55-godišnjeg pastira za kojim se trgalo od srijede navečer. 

Nakon što su obišli stoku koja se nalazi na slobodnoj ispaši i krenuli natrag, na predjelu Kozarice se odvojio od kćerke i krenuo u nepoznatom smjeru s nakanom da iskoristi lijepo vrijeme i prošeta planinom, no kako se nije vratio do kraja dana obitelj je alarmirala nadležne službe.

- HGSS Stanica Makarska je u srijedu u kasnim večernjim satima posredstvom Županijskog centra 112 zaprimila dojavu o sredovječnom muškarcu iz Tučepa koji se ranije istog dana u društvu kćerke zaputio u obilazak stoke na južnim obroncima Biokova. Odmah po zaprimljenoj dojavi, spasioci su krenuli u potragu koja je zbog jake bure i hladnoće trajala tijekom noći i nastavljena u ranim jutarnjim satima kada se spašavateljima pridružilo i 8 članova DVD-a Tučepi i Podgora - kazao je Vinko Prizmić, čelnik HGSS-a.

Potraga je uspješno završila u četvrtak  ujutro kada je nestali pastir pronađen u masliniku nedaleko od zaseoka Delići.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 - Muškarac je bio neozlijeđen, ali posve dezorijentiran i pothlađen te je izbjegavao spasioce što je dodatno otežalo potragu - kazao je Vinko Prizmić.

Kako neslužbeno doznajemo muškarac ima šećernu bolest. Nakon što mu je osoblje Hitne pomoći dalo lijekove, stanje mu se znatno popravilo.

Iz jame izvučena dva psa

HGSS Split  u srijedu je dobio zahtjev da intervenira zbog psa koji je bio zatočen u jami  kod mjesta Ramljane u općini Muć. Mještanin je čuo lavež i nazvao Centar 112.

Četvero pripadnika HGSS-a je izašlo na teren i uz pomoć dvojice mještana pronašlo jamu. Spustili su se 10-tak metara i uočili dva psa. Spašavatelji su ih izvukli i prevezli  u veterinarsku ambulantu u Splitu.  Kako je jedan pas čipiran, lako  se doznalo tko je vlasnik. On je potom obaviješten i treba  preuzeti svog psa, dok će druga životinja čekati na udomljenje u azilu za životinje.

HGSS
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e