Obavijesti

News

Komentari 82

Htjeli su ih ubiti? Gušili su ih, tukli i vezali zbog 2000 kuna

Htjeli su ih ubiti? Gušili su ih, tukli i vezali zbog 2000 kuna
3

Leopolda (76) i Dragicu (71) iz Starog Čiča probudili su lopovi. Jednog su lupili u obrani pa su ih pretukli. Zarobljena žena uspjela se osloboditi te pozvati policiju

VIDEO

Ubit ćemo vas! Odmah nam recite gdje je novac. Gdje je zlato?, prijetili su u ponedjeljak u noći maskirani muškarci Leopoldu (76) i Dragici (71) iz Starog Čiča kraj Velike Gorice.

- Njih troje očito su pratili kuću. Došli su do brave ulaznih vrata, zamrznuli je tekućim dušikom i potom razvalili - kazao nam je kratko sin opljačkanog bračnog para. Razbojnici su uspjeli pronaći glavnu sklopku za struju te su je isključili da ne aktiviraju alarm. Upalili su ručne svjetiljke te su krenuli njuškati po kući. Pronašli su muškarca i ženu i odmah su ih krenuli mučiti.


- Brzo su upali u spavaću sobu. Otac se još uspio snaći pa je jednog od njih uspio lupiti šakom u glavu. Na to su dvojica skočila na njega i počela ga mlatiti - prepričao je sin stravične doživljaje. 

Oca su mu vezali lisicama i bacili na krevet. Selotejpom su mu zavezali noge kako se ne bi mogao pomaknuti. Ni Dragica se nije dala svladati, pa su i nju uhvatili i vezali ljepljivom trakom.

'Stavili su im jastuke na glavu i gušili ih'

- Rekli su mi da su im na glavu stavili jastuke i gušili. Nisu htjeli da viču i tako uzbune nekog od susjeda - kaže sin. 

U međuvremenu je jedan od razbojnika spustio rolete na svim prozorima i balkonskim vratima. Upalio je sklopku za struju i svjetla u sobama kako bi prekopali ormare i police. U sat vremena uspjeli su pronaći nešto novca i nakita vrijednog oko 2000 kuna. Pronašli su i četiri Leopoldove lovačke puške u spremištu. Shvatili su da je lovac, pa su ih izvadili i opet sakrili u kući da ih par ne može iskoristiti. Uz salve udaraca i uvreda napustili su kuću i pobjegli kroz voćnjak. 

'Sudit će im sigurno za pokušaj ubojstva'

Zarobljena žena uspjela se osloboditi te pozvati policiju i Hitnu pomoć. Dali su im lijekove za smirenje te su im sanirali brojne masnice i ogrebotine. Policija je u kuću dovela i pse koji su njušili moguće tragove.


- Nisu nam prije prijetili. Ako ih ulove, sudit će im sigurno za pokušaj ubojstva - rekli su u obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk