• Članak
  • Komentari 50
  • Share 53
  • Tweet1

Na vodocrpilištu poginula dva radnika, otrovali se klorom?

Na vodocrpilištu u mjestu Kostel kraj Huma na Sutli su poginula dva radnika. Trećeg radnika i prolaznika koji je pokušao pomoći odvezli su u bolnicu u Zabok

Ponedjeljak, 05. 11. 2012. u 10:05    Piše: Snježana Flegar , Iva Milotić

Na vodocrpilištu tvrtke Humkom u mjestu Kostel između Pregrade u Huma na Sutli su poginula dva radnika, D.Š. i J.D., u ponedjeljak ujutro. Trećeg radnika i prolaznika koji je pokušao pomoći odvezli su u Opću bolnicu Zabok na promatranje. Nalaze se izvan životne opasnosti. Jednog od njih pustit će kući danas, a drugi će ostati u bolnici na promatranju.

Prema prvim informacijama, sumnja se da su se otrovali klorom. Pretpostavlja se da su radnici prilikom redovne kontrole crpilišta naišli na oštećenu cijev za kloriranje. Večernji list javlja kako je jedan od radnika pao u jamu, a drugi mu je pokušao pomoći. U jami je nastao opasan plin, smrtonosan nakon nekoliko udisaja.

Policijski očevid je počeo, a policajci osiguravaju mjesto tragedije. Na teren je izašao inspektor zaštite na radu i istražni sudac. Direktor Humkoma Hrvoje Brezinšćak rekao je da ne želi davati nikakve izjave, sve dok se ne završi istraga.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: smrt, nesreća, klor, jama

Izdvojeni komentari 50 komentara Pogledaj sve komentare
05.11.2012., 10:24

zerwil: Baš me zanima , jel i ovdje dežurni inženjer zaštite na radu , samo "reda radi" zaposleni rođo po vezi koji na predavanjima o zaštiti o radu priča kako "izgledaju planine u okolici Šuice" i "legende o nastanku Livna i Divnu" kao što radi jedan gospodin u jednoj od rijetkih preostalih tvronica. Onda kada se pri procesu proizvodnje desi nesreća , peru se ruke kao Poncije Pilat.

05.11.2012., 12:20

Gašpar: Klor odnosno bojni otrov iz I sv.rata se za čišćenje vode još upotrebljava u Hrvatskoj i još nekim zaostalim zemljama dok se u civilizaciji koriste Ozonski pročistači koji su u dosta skuplji u startu ali višestruko ispativiji na dugoročno pročiščavanje. Dokazano je da Ozon O3 djeluje 100 puta brže od klora na bakterije,viruse ,gljivice i dr. ,a nije štetan za ljudsko zdravlje osim ako se isti direktno po proizvodnji bez miješanja sa zrakom udiše u pluća !!! Nakon 20 -ak minuta Ozon se pretvara u kisik koji obogaćuje pitku vodu te joj daje energetsku vrijednost ali ta tehnologija još nije doprla do svijesti nadležnih za pročišćavanje voda jer ih nije briga za ljudsko zdravlje već samo za profit pa se dešavaju tragedije kao sa djecom u Tuheljskim toplicama gdje još čiste vodu sa klorom i ovaj tragičan slučaj sa umrlim osobama !!!! KLOR je BOJNI OTROV !!!!!! ... prikaži sve

05.11.2012., 11:57

bismarc: poznajem te ljude,svaki dan ih susrečem.gotovo da nevjerujem

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar