Obavijesti

News

Komentari 80

I dalje jure: Smrt Njemice (16) nije zaustavila divljanje jahti

I dalje jure: Smrt Njemice (16) nije zaustavila divljanje jahti
3

Mještani Fažane upozoravaju kako bi se opet mogla dogoditi tragična nesreća zbog nepažnje jahtaša. U srijedu je poginula mlada Njemica koja je ronila u kanalu

VIDEO

Istraga tragične smrti 16-godišnje Njemice u Fažanskom kanalu kraj otoka Puntižela još traje. Djevojci je, podsjetimo, u trenutku ronjenja jahta doslovce amputirala dijelove tijela. Plovilo joj je otkinulo ruku u predjelu ramena. Iako je istraga, prema riječima Ministarstva pomorstva usmjerena na talijansku 13 –metarsku jahtu "Kon Tiki",u vlasništvu L.F. iz Italije koja je bila blizu nesreće, službene potvrde još nema. 

- U tijeku su izvidi i razgovori s članovima obitelji i svjedocima. Rješavanje tog slučaja nam je prioritet - rekao je kapetan Lučke kapetanije Pula, Lucio Toffetti. Dan nakon nezapamćene tragedije u kampu Puntižela rijetki žele govoriti o hororu koji je zadesio njemačku obitelj. 

- Bili smo na plaži i u jednom trenutku u daljini čuli zapomaganje. Brod diving centra Puntižela odmah je krenuo prema sredini kanala i tada smo vidjeli da se nešto dogodilo. Iz mora je virila samo jedna bova koju koriste ronioci. Ubrzo je došla policija koja je ogradila mjesto događaja i morali smo otići s plaže. Tek kasnije smo čuli što se zapravo desilo i svi smo u šoku - kazala je talijanska obitelj koja ljetuje u kampu. Njemačka obitelj također je bila smještena u kampu, a stigli su samo noć prije na godišnji odmor. 

Ronila je s očuhom

Prvi zaron u srijedu oko 11 sati bio je koban za tinejdžericu. Neslužbeno doznajemo da je ronila s očuhom u trenutku nesreće. 

- Ronila je u tom trenutku na sredini kanala, na oko 200 metara od obale, a kada je gliser naišao propelerom je najvjerojatnije zakačio konop na koji je privezana bova kojeg je zajedno s curicom propeler povukao. Nije joj bilo spasa -kazali su turisti u kampu koji su htjeli ostati anonimni. Dodali  su da, kada je majka djevojčice čula za tragediju s još dvoje djece odmah je došla do obale i u šoku plakala. Njemačka obitelj tijekom četvrtka nije bila u kampu, a kako doznajemo, ponuđen im je drugi smještaj dok se slučaj ne rasvijetli. U ronilačkom centru "Puntižela" čije je plovilo prvo došlo na mjesto tragedije nisu htjeli razgovarati. Neslužbeno saznajemo da su upravo članovi centra izvukli djevojčicu i pokušavali ju reanimirati, što je desetak minuta nakon tragedije činila i Hitna pomoć koja je tada stigla. 

Jahte jure kanalom

- Pokušavali smo ju reanimirati 20-ak minuta,ali bezuspješno. Preminula je - kazala je nakon tragedije Ksenija Družetić-Božić iz Zavoda za hitnu medicinu. Lokalni mještani koji se godinama kupaju u kampu kažu kako jahte i druga plovila jure fažanskim kanalom bezobzirno. 

- Bilo je samo pitanje vremena kad će se nešto takvo dogoditi. I danas, nakon tragedije mnogi jure tim dijelom, kao da se nije dogodilo ništa - rekao je jedan Puljanin. Tijelo 16-godišnje Njemice nalazi se na odjelu patologije pulske bolnice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa