Obavijesti

News

Komentari 282

Istraga na osječkoj Ekonomiji: Privedeno je više od 40 ljudi!

Istraga na osječkoj Ekonomiji: Privedeno je više od 40 ljudi!
7

U tijeku je kriminalističko istraživanje na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku. Navodno istražuju petero profesora zbog kupovine, odnosno prodaje ispita

VIDEO

Pet profesora osječkog Ekonomskog fakulteta uhićeno je u akciji USKOK-a i policije, čiji su istražitelji na fakultet stigli u jutarnjim satima i počeli sakupljati potrebnu dokumentaciju.

Profesori su pod sumnjom da su se bavili prodajom ispita na fakultetu. Osim profesora, na saslušanja su odvedeni i neki službenici fakulteta, posrednici u toj nelegalnog prodaji te studenti koji su imali direktna saznanja o korupciji ili su, pak, i sami kupovali ispite. Navodno je istragom obuhvaćeno 40-tak ljudi.

Javna je tajna da se na ovom fakultetu mogu kupiti neki ispiti. Jedan profesor se hvalio da su mu studenti kupili Mercedes

Dekan Ekonomskog fakulteta Željko Turkalj otišao je na poslovni put, a čim je čuo za istragu USKOK-a, krenuo je nazad za Osijek. Kratko je prokomentirao kako će to zasigurno biti loše za fakultet. Nije htio komentirati činjenicu da se o kupnji pojedinih ispita na osječkoj Ekonomiji javno govori već godinama te da se spominju uvijek ista imena profesora. Naime, studenti su u nekoliko navrata proteklih godina javnosti iznosili činjenice vezane za korupciju, a o svemu su obavijestili čak i rektoricu Sveučilišta Gordanu Kralik, no nitko nije učinio ništa da to spriječi.

Ovisno o tome o kakvom se ispitu radi te je li ocjena ključna za upis na višu godinu, ispit se mogao kupiti za 1000 eura i nosio bi dvojku; veće ocjene stajale bi više. No, netko je ipak, čini se, bio dosljedan u prijavi protiv profesora pa su se svi oni našli predmetom istrage USKOK-a koji ih je počeo pratiti i prisluškivati u kabinetima fakulteta prije više od godinu dana.

- Javna je tajna da se na ovom fakultetu mogu kupiti neki ispiti. Profesor koji je to redovno činio i čije je ime postalo sinonim za korupciju na Ekonomiji čak se na predavanjima i javno hvalio o tome govoreći nam da smo mu mi kupili Mercedes. On je odnedavno u mirovini, a mislim da su mu studenti kupili puno više od Mercedesa - kaže jedan student, dodajući kako do sada nije platio ni jedan ispit.

- Oduvijek se zna da Ekonomiju prođu oni koji imaju novca za kupiti ispite - kaže jedna studentica. 

Osječka policija potvrdila je samo da su u tijeku istražne radnje te da su neki profesori i službenici fakulteta privedeni na saslušanja. Više o svemu reći će nakon istrage.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 282
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...