Obavijesti

News

Komentari 188

Izgubili i drugo dijete: 'Pijani vozači ubili su mi oba sina...'

Izgubili i drugo dijete: 'Pijani vozači ubili su mi oba sina...'
6

Marka Višnjića (6) je 1993. usmrtio pijani vozač koji je jurio 138 km/h. Nikad nije odgovarao. Sad su izgubili i drugog sina. Preko njega je prešao pijani vozač (34)

VIDEO

Mog sina više ništa ne može vratiti, kakva god bila kazna za pijanog vozača koji ga je usmrtio. I da su ga iste večeri objesili na gradskom trgu, mog sina opet ne bi bilo među živima, rekao nam je shrvani otac Gorana Višnjića (14) Nedeljko (58).

Dječak je preminuo u nedjelju prijepodne u požeškoj bolnici od posljedica prometne nesreće u kojoj je preko njega automobilom prešao pijani vozač (34). Na sličan način, u prometnoj nesreći, već je 1993. izgubio prvog sina Marka (6). Na njega je tad, prisjetio se, sa 138 km/h naletio pijani vozač i na mjestu ga usmrtio. Do danas zbog te tragedije nitko nije odgovarao. Ne može vjerovati da njegova obitelj danas ponovno prolazi istu sudbinu. Šanse za Goranovo ozdravljenje otpočetka su, tvrdi, bile jako slabe. Dječak je punih tjedan dana bio na jedinici intenzivnog liječenja priključen na aparate. Za njegov oporavak molio je cijeli Antunovac kraj Požege.

– Dva dana prije nego je posljednji put udahnuo dobio je visoku temperaturu. Liječnici su otpočetka bili iskreni i nisu nam davali lažnu nadu. Ne mogu riječima opisati koliko sam im zahvalan na trudu i riječima utjehe – objašnjava Nedeljko kroz suze. Njegov sin preminuo je 28. lipnja u 9 sati i 35 minuta.

– Srce mu je jednostavno stalo. Njegovo tijelo je bilo smrskano jer su mu kotači prešli preko prsnog koša. Tog smo jutra krenuli u posjet, ali bio je preslab da bi nas dočekao na životu. Čim smo krenuli prema bolnici, imao sam neki loš predosjećaj nelagode i stezanja u grudima – opisuje nam Slavonac. Pred ulazom u Goranovu sobu dočekala ih je medicinska sestra koja im je priopćila tužnu vijest. Goranova majka Slobodanka slomila se. Otad, rekli su mještani, gotovo ni s kim ne razgovara. Neutješna je, povukla se u sebe, jeca i plače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

– Ovo je najgori osjećaj na svijetu. I drugo dijete moramo sahraniti zbog istog razloga. Naučiš ih govoriti, pisati, othraniš ih i onda dočekaš da ti praktički umru na rukama – plačući govori otac. Ogorčen je na pravosuđe koje dopušta pijanim divljacima da i dalje voze.

– Ovo je za mene ubojstvo. To vam je isto kao da ste uzeli oružje, pucali u nekoga i pobjegli. Upravo to je učinio vozač koji mi je ubio dijete – smatra Nedeljko.

Njegovim roditeljima zamjera što su mu registrirali automobil i dali mu da ga vozi, a znali su da nikad nije položio vozački ispit. Tako je vozio selom i divljao godinama. Opel Corsa kojom je ubio dječaka u vlasništvu je njegove majke s kojom živi. Iz vozačeve obitelji Višnjiće dosad nitko nije posjetio niti nazvao kako bi im izrazili sućut. Njegov sin, kojega je s 1,88 promila alkohola u krvi pogazio susjed, bit će pokopan u 1. srpnja na groblju u Antunovcu u 17 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 188
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...