Obavijesti

News

Komentari 593

Odluka: Perkovića će izručiti Njemačkoj, Nobilo će se žaliti

Odluka: Perkovića će izručiti Njemačkoj, Nobilo će se žaliti
10

Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo kazao je kako će njegov klijent, ako ga izruče, progovoriti o svemu što zna. Dodao je i kako će se na kraju obratiti Ustavnom sudu

VIDEO

Izvanraspravno vijeće županijskog suda u Zagrebu odlučilo je u srijedu kako će Josipa Perkovića izručiti Njemačkoj. Njegov odvjetnik Anto Nobilo najavio je kako će podnijeti žalbu čim sutra oko podne pokupi pisano rješenje. Žalit će se Vrhovnom sudu i Ustavnom sudu te tražiti privremenu mjeru izručenja, a to znači da Perkovića ne bi trebali izručiti čak ni ako Vrhovni sud potvrdi odluku o izručenju. Ustavni sud nije vezan rokovima.

Zamjenica glasnogovornika Županijskog suda Ivana Čalić rekla je kako vijeće nije prihvatio obranu Perkovića te kako se na tu odluku mogu žaliti u roku tri dana Vrhovnom sudu. Josip Perković je bio bez komenatara, a Nobilo je rekao kako nije zadovoljan. 

Na današnjoj sjednici izvanraspravnog vijeća u Zagrebu bio je  Josip Perković, kojeg su iz istražnog zatvora pustili još u petak. U slučaju da ih ne izruče, tužiteljstvo, koje u ovom predmetu zastupa Njemačku, može se žaliti Vrhovnom sudu, koji onda u roku od tri dana nakon što dobije žalbu donosi obvezujuću presudu. 

U slučaju izručenja Perković će reći sve što zna?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo proveo je, tvrdi, istragu u Srbiji i, prema njegovim informacijama, iza likvidacije Đurekovića stoje srbijanske i crnogorske tajne službe. U HRT-ovoj emisiji Fokus Nobilo je rekao kako ne isključuje mogućnost da Perković u slučaju izručenja progovori o svemu što zna.

Kao jedan od osnivača hrvatskih tajnih službi zna mnogo i o bivšim suradnicima jugoslavenskih tajnih službi, o trgovini oružjem tijekom Domovinskog rata itd. U slučaju da Vrhovni sud presudi da će Perkovića izručiti, Nobilo je rekao da će se obratiti Ustavnom sudu.

Perković je nabavio ključ od Đurekovićeve garaže?

Perkovića i Mustača su uhitili prvog dana nove godine na temelju europskog uhidbenog naloga. Njemačka ih traži zbog sudjelovanja u likvidaciji političkog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine

Perkovića terete da je nabavio ključ od garaže u Wolfratshausenu, nedaleko od Münchena, kojom se koristio Đureković, bivši direktor Ine. On je ubijen s pet hitaca i više udaraca sjekirom u glavu. 

Mustača terete po zapovjednoj odgovornosti

Zdravka Mustača terete po zapovjednoj odgovornosti.

Bivši dužnosnik jugoslavenskih i hrvatskih tajnih službi, Zdravko Mustač, u utorak je napustio zagrebački zatvor. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici uvažilo je žalbu njegova odvjetnika Tomislava Antolina, pa je nakon sedam dana u zatvoru na slobodi.

Mustač, kojem je zdravlje ozbiljno narušeno, ne smije napuštati boravište, a kao sigurnosnu mjeru da neće pobjeći oduzeli su mu putovnicu i osobnu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 593
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor