Obavijesti

News

Komentari 127

"Kod Bandića se ne vodimo politikom, nego dokazima..."

"Kod Bandića se ne vodimo politikom, nego dokazima..."
5

USKOK negira da su zahtjev za proširenje istrage, naplatu jamčevine od 15 mil. kn i ponovno pritvaranje Milana Bandića tempirali nakon što je vraćen na dužnost

VIDEO

USKOK je odbacio tvrdnje obrane Milana Bandića i analize po kojima su njihovi postupci politički motivirani i tempirani

U svom priopćenju ističu kako su postupali po zakonima i stanju spisa, te negiraju da su zahtjev za proširenje istrage, naplatu jamčevine od 15 milijuna kuna i ponovno pritvaranje Bandića tempirali za dan nakon što je vraćen na gradonačelničku dužnost.

'Nije bilo nikakvih kalkulacija i određivanja tajminga'

- USKOK u trenutku predaje prijedloga za opoziv jamčevine i određivanje istražnog zatvora okrivljenom gradonačelniku, nije imao saznanja o tome da je izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu donijelo rješenje kojim se ukida mjera opreza zabrane obavljanja dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba. Dakle, nikakve kalkulacije i određivanje tajminga nije rukovodilo USKOK u predlaganju sucu istrage opoziva jamčevine i određivanje istražnog zatvora - priopćili su iz Državnog odvjetništva na čelu sa Dinkom Cvitanom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pred zakonom su svi isti

Navode da USKOK vodi postupke prema svim osumnjičenicima na isti zakoniti način u skladu s prikupljenim dokazima i zakonskim pravnim okvirom bez obzira radi li se o ministru, županu, gradonačelniku, policijskom službeniku ili bilo kojem drugom građaninu.

U svom priopćenju su se obrušili i na sve koji tvrde suprotno i optužili su ih da time rade prisilu prema tijelima progona, što je zabranjeno.

'DORH i USKOK vode se isključivo dokazima'

- Ujedno, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) i USKOK neće ni na koji način uvažavati "većinsku volju pojedinaca iskazanu kroz medije" ili politički oportunizam već samo i isključivo prikupljene dokaze u zakonom propisanom postupku u cilju zaštite pravnog poretka Republike Hrvatske.

'Javni nastupi pojedinaca su prisila prema tijelima progona'

- DORH smatra kako, u borbi protiv korupcije i zalaganju za nultu stopu tolerancije prema korupciji, ovakvi javni nastupi i izjave "stručnih pojedinaca" predstavljaju prisilu prema tijelima progona te podsjećamo kako je, sukladno čl. 2. st. 3. Zakona o državnom odvjetništvu, zabranjen svaki oblik utjecaja, a posebno svaki oblik prisile prema državnim odvjetnicima, zlouporaba javnih ovlasti i osobnog utjecaja te korištenje medija i javnih istupanja u predmetima kaznenih djela za koja se progoni po službenoj dužnosti, kao i u predmetima u kojima državni odvjetnik zakonito izvršava svoja prava i dužnosti u zaštiti imovine Republike Hrvatske - zaključuju u priopćenju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1