Obavijesti

News

Komentari 77

Lakša optužnica za silovanje: 'Krivo' shvatili pijanu djevojku

Mladići su na brodu silovali djevojku koja je bila pijana i pod utjecajem tableta. Sudski vještak je ocijenio da su bili u 'skrivljenoj zabludi' u vezi njenog pristanka

VIDEO

Mornar (26) i konobar (29) sa šireg omiškog područja optuženi su da su lani u srpnju obljubili pijanu ženu (30), za što im prijete do tri godine zatvora, javlja Slobodna Dalmacija. 

Djevojka iz Sesveta pijana i pod utjecajem lijekova došla je na njihov brod koji je bio vezan u hvarskoj luci nakon što se posvađala s dečkom koji je radio na drugom brodu. Nakon druženja na palubi, djevojka je otišla u potpalublje kamo je za njom pošao mornar navodno misleći kako djevojka s njim želi imati spolni odnos. Gurnuo ju je na krevet, a kad je završio, nakon njega je u kabinu došao konobar i također obavio spolni čin. 

Obojica su kazala da je djevojka trebala prenoćiti na brodu i s njima ujutro krenuti u Split. S njima je popila votku s juiceom, dvije bevande i pivo, iako im je njen dečko rekao da joj nipošto ne daju pivo. Djevojka je priznala da je i kod dečka popila dosta piva nakon što je uzela dvije tablete “seroxata” i možda jednog “normabela”. 

Mornar tvrdi da je seks bio na njenu inicijativu, no ona to niječe i inzistira da su ju silovali te da nije imala snage oduprijeti im se. Nakon njih dvojice i kuhar je planirao općiti s njom, ali ga je djevojka vikom otjerala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kuhar je to potvrdio kazavši da je vidio mornara kad je otišao u kabinu te kad je konobaru kazao: 'Ajde dole, ona je dole', a zatim i kuharu: 'Kad on završi, možeš ići i ti'. 

Djevojka je tri sata nakon napada imala 1,43 promila alkohola. 

Sudit će im na Općinskom sudu u Splitu.

Mladići su bili u 'skrivljenoj zabludi'

Sudski vještak neuropsihijatar potvrdio je da je djevojka bila u stanju ozbiljne psihičke dekompenzacije zbog antidepresiva i alkohola. To je značajno utjecalo na voljnu komponentu njezina obrambenog reagiranja, iako je nije isključivalo.

Za mladiće je kazao da nisu bili svjesni da nije pristala, ali su znali da je bila pod utjecajem što znači da su bili u takozvanoj 'skrivljenoj zabludi' u vezi njenog pristanka. 

Zaključak je da su postupali nehajno glede njezina pristanka jer su mogli biti svjesni da ga nema. Upravo zbog toga su optuženi za blaži oblik kaznenog djela – spolni odnošaj bez pristanka. 

Inače bi mogli dobiti do pet godina zatvora, a ovako mogu proći i s uvjetom kaznom, uz više olakotnih okolnosti, piše Slobodna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović